fbpx

«Γουρούνιασε» έξυπνα και με ασφάλεια με τις …γουρούνες!

«Γουρούνιασε» έξυπνα και με ασφάλεια με τις …γουρούνες!

Οι γουρούνες είναι το …αποκλειστικό μεταφορικό μέσο για τις διακοπές ή για τα ξέγνοιαστα σαββατοκύριακα στη θάλασσα. Τις νοικιάζεις εύκολα ή αν έχεις χρήματα και εξοχικό μπορείς να έχεις μία δική σου. Ωστόσο η γουρούνα είναι ένα όχημα που φτιάχτηκε για συγκεκριμένο σκοπό και για να την χαρείς πραγματικά θα πρέπει να την χρησιμοποιείς γι αυτό τον σκοπό

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 κακά που παραμονεύουν αν οδηγάς ημίγυμνος στο δρόμο για τη θάλασσα

 

Είναι ένα τετράτροχο μηχανάκι και μάλιστα με μικρή καυσιμοβόρα μηχανή που κατασκευάστηκε για αμμουδιές χωματόδρομους και γενικά μικρές αποστάσεις. Κατασκευάστηκε κυρίως για όχημα αναψυχής και όχι για κάτι άλλο επομένως η χρήση της ως …μεταφορικό μέσο μάλλον μπελάς θα είναι παρά οικονομία.

Από τη μια δεν είναι μηχανή να ελίσσεται στο μποτιλιάρισμα. Από την άλλη δεν τρέχει τόσο όσο να σου δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια ενώ η σταθερότητα στις στροφές είναι σχεδόν ανύπαρκτη”,” κάτι σαν τρακτέρ δηλαδή!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Οι 4 κίνδυνοι όταν οδηγάς γυμνός ένα κάμπριο!

 

Επομένως τι τη χρειάζεσαι τη γουρούνα;

Η γουρούνα είναι καλή για τις μικρές ημερήσιες εκδρομές στα νησιά ή γενικά στα παραθεριστικά μέρη. Φορτώνεις τα πράγματα και δεν κολλάς πουθενά χρειάζεται όμως προσοχή ειδικά αν έχεις πιεί καμιά μπύρα παραπάνω.

Μη ξεχνάς ότι η γουρούνα είναι μηχανή και ως μηχανή χρειάζεται να φοράς κράνος. Να ξέρεις ότι οι τέσσερις ρόδες του τρακτέρ δεν σου δίνουν τη σιγουριά αφού από λάθος χειρισμό μπορεί να ανατραπεί. Είναι μηχανή αλλά όχι ακριβώς μηχανή!

Πρόσεχε λοιπόν στους χειρισμούς σου ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους και στα δύσβατα σημεία. Επειδή μοιάζει με τρακτέρ δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις ανωμαλίες του εδάφους και είναι φυσικά πολύ επώδυνο να βρεθείς «καπάκι»!

Γενικά μπορείς να χαρείς τη γουρούνα σου που είναι ένα όχημα που θα σε πάει σε ωραίες ήρεμες παραλίες που είναι δύσκολα προσβάσιμες για τους πολλούς αλλά θα πρέπει να τη χειριστείς με τη δέουσα προσοχή!