fbpx

Δες διαφορετικές ασκήσεις που θα εκτινάξουν τον μεταβολισμό σου (Video)

Δες διαφορετικές ασκήσεις που θα εκτινάξουν τον μεταβολισμό σου (Video)

Το σώμα μας έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται. Αυτό σημαίνει ότι η επανάληψη των ίδιων ασκήσεων, με την ίδια σειρά και επιβάρυνση, έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνουμε όλο και λιγότερη ενέργεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχεις την απόλυτη προπόνηση

 

Καλό είναι, λοιπόν, να αλλάζουμε το πρόγραμμα της προπόνησης περίπου κάθε 4 εβδομάδες, ώστε το σώμα μας να ενεργοποιείται αλλά και να προσθέτουμε κατά περιόδους διαφορετικές ασκήσεις που θα κάνουν το σώμα να ξεφύγει από τη συνήθεια.

 

 

Ένας τρόπος να αυξήσουμε τον μεταβολισμό είναι η διαλειμματική προπόνηση. Πρόκειται για προπόνηση που συνδυάζει διαστήματα έντονης προσπάθειας με διαλείμματα ανάπαυσης ή ηπιότερης προσπάθειας (το σώμα ξεκουράζεται για να συνεχίσει τη δραστηριότητα). Για παράδειγμα, αντί να κάνουμε 30΄ σταθερής έντασης τζόγκινγκ, τρέχουμε για 3-4΄ σε πιο έντονο ρυθμό και συνεχίζουμε πιο χαλαρά.

 

 

Θυμήσου όμως ότι: Η ενίσχυση της μυϊκής μάζας με ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητη αν θέλουμε να δώσουμε ώθηση στον μεταβολισμό μας.

Γιατί;

* Επειδή το σώμα μας καίει θερμίδες ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας και αυτός ο βασικός ρυθμός μεταβολισμού είναι υψηλότερος σε ανθρώπους με περισσότερο μυϊκό ιστό.

* Γιατί μεγαλώνοντας χάνουμε μυϊκή μάζα, πέφτει ο μεταβολισμός μας και αυξάνεται το βάρος μας.

* Λόγω του ότι μετά την προπόνηση ενεργοποιούνται οι μύες και αυξάνεται ο μέσος ημερήσιος μεταβολικός ρυθμός.