fbpx

Δες κάθε πότε πρέπει να ελέγχεις το μπροστινό σύστημα

Δες κάθε πότε πρέπει να ελέγχεις το μπροστινό σύστημα

Πόσο σημαντική είναι η συντήρηση της μπροστινής ανάρτησης, δηλαδή με απλά λόγια να δεις αν οι μπουκάλες του πιρουνιού της μοτοσικλέτας σου είναι σε καλή κατάσταση;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο πραγματικά θεωρείς αγαπάς τη μηχανή σε σχέση με τη ζωή σου

 

Η συντήρηση του μπροστινού συστήματος είναι πολύ σημαντική τόσο στις καθημερινές μετακινήσεις όσο και στο ταξίδι ειδικά εκείνο των καλοκαιρινών διακοπών.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Τσιτσάκης του Bike Therapy με τον καιρό οι μπουκάλες χρειάζονται συντήρηση αφού τα λάδια εξασθενούν, έτσι χάνεται η απόσβεση της επαναφοράς και της συμπίεσης με αποτέλεσμα κακή αίσθηση της ανάρτησης.

 

 

Στις λακκούβες και στα εγκάρσια καμαράκια των δρόμωνα μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται άσχημα και σου δίνει την αίσθηση ότι θα πέσεις. Στις μεγάλες ταχύτητες υπάρχει έντονο κούνημα της μοτοσυκλέτας και αστάθεια που σε αναγκάζει να μειώσεις ταχύτητα.

Με μια λαβωμένη ανάρτηση τα φρένα είναι λιγότερο αποτελεσματικά

Σε γενικές γραμμές η αλλαγή των λαδιών της ανάρτησης είναι καλό να γίνεται κάθε δυο χρόνια ή κάθε 20000 χιλ.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η ανάρτηση της μοτοσυκλέτας εξυπηρετεί τους εξής σκοπούς: είναι υπεύθυνη για το χειρισμό και την οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας καθώς και για τη διαδικασία της πέδησης. Επίσης παρέχει ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις, απομονώνοντας τους κραδασμούς και αποσβένοντας τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος.