fbpx

Δες πως θα κάνεις την πιο καλοκαιρινή και γευστική μακαρονάδα!!!

Δες πως θα κάνεις την πιο καλοκαιρινή και γευστική μακαρονάδα!!!

Ίσως είναι η πιο μεσογειακή ή αν θέλεις καλοκαιρινή μακαρονάδα. Μπορείς να τη πεις και pasta, αλά Ιταλικά, όμως όπως και να έχει αυτή η συνταγή θα απογειώσει τη γεύση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φτιάξε ένα υπέροχο ιταλικό πιάτο με ραβιόλι, σπανάκι, ανθότυρο και μυρωδικά

 

Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και τόσο νόστιμη που μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Δες πως την κάνεις:

 

Υλικά

500γρ. λινγκουίνι

2 σκελίδες σκόρδο

2κ.σ. κάππαρη

6 λιαστές ντομάτες, κομμένες, εναλλακτικά χρησιμοποίησε 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση.

1κ.σ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

1 συσκευασία χυμός ντομάτας

1κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

2κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Μόλις οι σκελίδες χρυσίσουν και μαλακώσουν, ρίξτε το χυμό ντομάτας και ανακατέψτε καλά.

Μετά από 5 λεπτά με συνεχές ανακάτεμα, προσθέστε την κάππαρη, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες ή τα ντοματίνια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Μέχρι να γίνει η σάλτσα, βάλτε τα λινγκουίνι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (προτιμήστε την αλ ντέντε εκδοχή).

Μόλις γίνουν, σουρώστε τα καλά και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά να πάει παντού η σάλτσα, προσθέστε πιπέρι και αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε.