fbpx

Δες πως θα συνδυάσεις ασκήσεις και θα πιάσεις τη μέγιστη απόδοση

Δες πως θα συνδυάσεις ασκήσεις και θα πιάσεις τη μέγιστη απόδοση

Οι συνδυαστικές ασκήσεις είναι εκείνες που μπορούν να  σε ανεβάσουν και να έχειις καλύτερα αποτελέσματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες μια outdoor προπόνηση πολλών γύρων με όριο χρόνου (Video)

 

Ανάλογα αν προπονείσαι με ποδήλατο ή τρέχεις ή ακόμα κάνεις περισσότερο περπάτημα, μπορείς να συνδυάσεις ασκήσεις και να έχεις τα πιο δυνατά αποτελέσματα.

Δες τις επιλογές:

 

Ποδήλατο – Γιόγκα: Ευλίγιστοι μυς και ηρεμία

Το ποδήλατο είναι σίγουρα λιγότερο βαρετό από το τρέξιμο ή το spinning και προσφέρει περισσότερους τρόπους εκγύμνασης ανάλογα με τις κλίσεις του εδάφους, τις ταχύτητες και τις εντάσεις. Κάνοντας κάποιες ασκήσεις γιόγκα μετά από 30 – 45 λεπτά προπόνηση, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τους μυς σου χαλαρούς.

 

Τζόκινγκ – Τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων: Ευκολότερη καθημερινή προπόνηση

Διατήρησε χαμηλή ταχύτητα, έτσι ώστε να καταφέρεις να διανύσεις κατά 10% μεγαλύτερη απόσταση, καθώς και να απολαύσεις το πράσινο (απαραίτητη προϋπόθεση να διαλέξεις ένα κατάφυτο πάρκο ή άλσος). Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις την αντοχή σου, οι μικρές αποστάσεις θα σου φαίνονται ευκολότερες και η ηρεμία της φύσης θα μειώσει την αρτηριακή σου πίεση.

 

Περπάτημα – Διαλείμματα με τρέξιμο: Βελτίωση διάθεσης, αυξημένος μεταβολισμός

Ο ίδιος σταθερός ρυθμός θα ρίξει, όχι μόνο τα επίπεδα καύσης των θερμιδών, αλλά και τον ενθουσιασμό σου. Όταν κάνεις περπτάτημα αύξησε την ταχύτητά σου για 1 λεπτό και τρέξε. Για κάθε 4 λεπτά που περπατάς θα κάψεις κατά 26% περισσότερες θερμίδες, συν του ότι η αυτοπεποίθησή σου θ’ ανέβει στα ύψη.

 

Σπριντ – Τρέξιμο: Καύση λίπους

Εάν κάνεις σπριντ για 30 δευτερόλεπτα που ακολουθείται από 90 δευτερόλεπτα χαλαρό τρέξιμο, και επαναλαμβάνεις αυτόν τον κύκλο για 20-30 λεπτά έχεις κάψει περίπου 500 θερμίδες και έχεις φουλάρει τον μεταβολισμό σου να καίει για ένα 24ωρο μετά την προπόνηση!