fbpx

Δες πως κέρδισε ο Νουρμαγκομέντοφ τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και τον χαμό που ακολούθησε! (Video)

Δες πως κέρδισε ο Νουρμαγκομέντοφ τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και τον χαμό που ακολούθησε! (Video)

Η νίκη ήταν τεράστια, όπως άλλωστε και το ξύλο που έπεσε τόσο στο ρινγκ όσο και στις κερκίδες μετά!

Όπως και να έχει η μεγαλύτερη μονομαχία στην ιστορία του UFC (Ultimate Fighting Championship) που διεξήχθη στο Λας Βέγκας ήταν ένας θρίαμβος του Ρώσσου Καμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ και τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχουν 3 πολύ καλοί λόγοι να ασχοληθείς με την πυγμαχία

 

Ο Καμπίμπ με αυτήν την εμφατική του νίκη διατήρησε τα σκήπτρα στην κατηγορία lightweight, παραμένοντας αήττητος σε 27 αγώνες που έχει δώσει, την ώρα που το ρεκόρ του Ιρλανδού υποχώρησε στο 21-4…Ο Καμπίμπ με αυτήν την εμφατική του νίκη διατήρησε τα σκήπτρα στην κατηγορία lightweight, παραμένοντας αήττητος σε 27 αγώνες που έχει δώσει, την ώρα που το ρεκόρ του Ιρλανδού υποχώρησε στο 21-4.

 

 

Όλα άρχισαν μετά τη λαβή rear naked choke (πνιγμός) του Ρώσου στον αντίπαλό του, επικράτησε χαος στην αρένα, με τον μεγάλο νικητή να πηδάει από το κλουβί και να επιτίθεται με γροθιές κατά της ομάδας του Ιρλανδού. Δευτερόλεπτα αργότερα η πλευρά του Νουρμαγκομέντοφ εισέβαλε στην αρένα και επιτέθηκε στον ΜακΓκρέγκορ, υπό τις αποδοκιμασίες του κοινού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου υποστήριζε τον Ιρλανδό.

 

 

Μάλιστα, υπό τον φόβο μεγαλύτερων επεισοδίων δεν έγινε η απονομή στον Καμπίμπ, ο οποίος μάλιστα φυγαδεύτηκε από τη Τ-Mobile Αρένα, με το κοινό να του πετάει μπύρες και άλλα αντικείμενα. Πάντως ο ιδιοκτήτης του UFC Ντάνα Γουάιτ αρνήθηκε να δώσει τη ζώνη του πρωταθλητή στον Ρώσο.

 

 

Αγωνιστικά στους δύο πρώτους δύο γύρους ο Νουρμαγκομεντόφ οδήγησε τον αγώνα σε μάχη εδάφους. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στον ΜακΓκρέγκορ, προς απογοήτευση του κοινού που δεν έβλεπε το θέαμα που θα ήθελε.

 

 

Στον τρίτο γύρο ο Ιρλανδός προσπάθησε να αντεπιτεθεί, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες.

Μάλιστα ο ΜακΓκρέγκορ βρήκε τις απαραίτητες απαντήσεις στην αντιμετώπιση της τακτικής του αντιπάλου του, με τον Νταγκεστανό όμως να περνάει και αυτός αρκετά «καθαρά» χτυπήματα στον Ιρλανδό.

 

Chaos erupts following McGregor-Khabib at UFC 229

Exclusive ringside video of the fights that broke out following Khabib Nurmagomedov's win over Conor McGregor at UFC 229.

Gepostet von Sports Illustrated am Sonntag, 7. Oktober 2018

 

Για να φτάσουμε στον τέταρτο γύρο, όταν ο Νουρμαγκομέντοφ κατάφερε να φέρει το ματς και πάλι στα μέτρα του και με λαβή rear naked choke (πνιγμός) ανάγκασε τον ΜακΓκρέγκορ να παραδοθεί.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, ο οποίος πλέον απειλείται με κυρώσεις μετά τις εντός κι εκτός οκταγώνου συμπλοκές που ακολούθησαν τη νίκη του στο UFC, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε συγγνώμη από όλους, πλην του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και της ομάδας του.

 

 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στο UFC και το Λας Βέγκας. Δεν έδειξα την καλύτερη πλευρά μου, αλλά είμαι άνθρωπος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος μιλά τόσο για μένα επειδή βγήκα από το κλουβί. Τι έχουν να πουν που ο ΜακΓκρέγκορ μιλούσε για τη θρησκεία μου, την πατρίδα μου, τον πατέρα μου; Ήρθε στο Μπρούκλιν και έσπασε ένα λεωφορείο.

Παραλίγο να σκοτώσει κόσμο εκεί. Αυτά δεν έχουν σημασία; Ο πατέρας μου με δίδαξε σεβασμό. Όλοι όσοι είναι δίπλα μου ξέρουν ποιος είμαι. Είχα πει και πριν τον αγώνα πως αυτός ο τύπος θα εγκαταλείψει τον αγώνα. Τον λένε δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά σήμερα εγκατέλειψε. Γι’ αυτό η ζώνη ανήκει σε μένα, που είναι αναμφίβολα και αήττητος ο πρωταθλητής», τόνισε ο Ρώσος μαχητής.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία μέλη της ομάδας του Νταγκεστανού νικητή, που επιτέθηκαν μέσα στο οκτάγωνο στον ΜακΓκρέγκορ την ώρα που αυτός προσπαθούσε να συνέλθει, όπως γνωστοποίησε ο ισχυρός άνδρας του UFC Ντάνα Ουάιτ, συνελήφθησαν.

Παρ’όλα αυτά, χάρη στην απόφασή του Ιρλανδού να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.