fbpx

Δες πως μπορείς να κάνεις ένα κομμάτι ψαρονέφρι απίστευτη γκουρμεδιά

Δες πως μπορείς να κάνεις ένα κομμάτι ψαρονέφρι απίστευτη γκουρμεδιά

Τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρεύονται γρήγορα και είναι νόστιμα. Μπορείς να τα κάνεις με πολλούς τρόπους, με ρύζι, με πουρέ, με λαχανικά, στον φούρνο ή στο αντικολλητικό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα μαγειρέψεις το καλύτερο κινέζικο σαν …κινέζος! (Video)

 

Τι θα έλεγες όμως να τους δώσεις μια ισπανική …νότα, αν θες να είναι και πικάντικη;

Δες λοιπόν πως θα κάνεις φιλετάκια χοιρινά φουρνιστά με μελιτζάνες, πατάτες, τυρί φέτα και πιπεριά Φλωρίνης:

 

Υλικά:

170 γραμ. ψαρονέφρι

1 μελιτζάνα

1 φέτα πιπεριάς Φλωρίνης

2 λεπτές φέτες τυρί φέτα

2 πατάτες

λίγο τυρί gouda

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτα

ελαιόλαδο

μαϊντανό

Αν θέλεις να το κάνεις πικάντικο πρόσθεσε στα υλικά μια καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση μικρή κόκκινη!

 

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε λίγο λάδι. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Τηγανίζουμε επίσης και τις φέτες μελιτζάνας, αφού τις βρέξουμε με λίγο νεράκι. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να ρουφήξει το λάδι.

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι με ένα μαχαίρι για να ψηθεί πιο εύκολα. Το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε στη σχάρα ή στο αντικολλητικό ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα πύργο με τα υλικά μας σε ένα πυρίμαχο μπολ ως εξής:

Στη βάση τοποθετούμε την πιπεριά, το τυρί φέτα, την πάστα ντομάτα, την μελιτζάνα, πάνω τους το ψαρονέφρι, τις πατάτες και τέλος το gouda.

Αν το θες πικάντικο πρόσθεσε ενδιάμεσα από το τυρί φέτα και τη πάστα ντομάτας την καυτερή πιπεριά.

Βάζουμε τον πύργο στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε γυρνώντας το ανάποδα σε ένα πιάτο. Πουδράρουμε με μαϊντανό.