fbpx

Δες πως ο στίβος σου χαρίζει ένα μοναδικό fitness κορμί

Δες πως ο στίβος σου χαρίζει ένα μοναδικό fitness κορμί

Η ρουτίνα της προπόνησης πολλές φορές κουράζει και είναι καλό να συνδυάζουμε την προπόνηση του γυμναστηρίου με άλλα αθλήματα κυρίως με αυτά που λειτουργούν συμπληρωματικά όπως είναι ο στίβος και κυρίως τα σπρίντ.

Μη σας φαίνεται βουνό. Στάδια υπάρχουν και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν δεν χρειαστεί να αγοράσετε τα ειδικά παπούτσια των σπτίντερς. Για παράδειγμα μια προπόνηση με βάρη και τρείς φορές την εβδομάδα μπορεί κάλλιστα να συμπληρωθεί με άλλες δύο φορές με στίβου 100μ για παράδειγμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ο κόσμος αγαπάει το crossfit

 

Πριν αρχίσετε την προπόνηση κάντε ζέσταμα για δύο ή τρεις γύρους χαλαρό τρέξιμο, περίπου 10 λεπτά δηλαδή.

Μπορείτε να αρχίσετε με 10 μικρής διάρκειας σπριντ διάρκειας 30” με 60”. Αν σταθείτε στη γραμμή των 100 μέτρων θα δείτε ότι στον στίβο υπάρχουν σημάδια ανά 10 μέτρα που φτάνουν μέχρι τον τερματισμό. Εκκινήστε λοιπόν μέχρι το πρώτο σημάδι, επιστρέψτε χαλαρά και εκκινήστε αμέσως μετά για το δεύτερο σημάδι που είναι στα 20 μέτρα. Πάτε έτσι μέχρι τα 50 μέτρα για αρχή και θα έχετε κάνει έναν καλό κύκλο διαλλειματικής προπόνησης. Ενδιάμεσα των σπριντ περπάτημα για ξεκούραση και ανάμεσα στους κύκλους καθίστε στο ταρτάν για δύο περίπου λεπτά και χαλαρώστε.

Με το πέρας του χρόνου προπονήσεων μπορείτε να επεκτείνεται από τα 50 μέτρα μέχρι τα 100 τη διαλλειματική αυτή άσκηση και μετέπειτα στα 200. Θα έχετε κάνει ένα τέλειο πρόγραμμα καύσεων.

Στο τέλος, κάνε κοιλιακούς και ραχιαίους στο χόρτο και χαλάρωμα με τρέξιμο έναν γύρο κατά προτίμηση στο χόρτο του γηπέδου. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να τρέξετε χαλαρά και ξυπόλυτοι στο χόρτο. Στη διαλλειματική άσκηση κάνουμε μικρά διαστήματα πολύ έντονης άσκησης διαδέχονται μικρά διαστήματα ξεκούρασης. Ο λόγος που η διαλλειματική άσκηση αδυνατίζει είναι ότι ανεβάζει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να συνεχίσετε να καίτε πάρα πολλές θερμίδες και μετά το πέρας της ασκήσεως μέχρι και έως 48 ώρες. Αυτό ονομάζετε μετάκαυση.