fbpx

Δες τις εκπληκτικές μότο – διαδρομές στη μαγεία του Χολωμόντα!

Δες τις εκπληκτικές μότο – διαδρομές στη μαγεία του Χολωμόντα!

Είναι μια διαδρομή με πολλές παραλλαγές. Μια εκδρομή με μότο συναρπαστική με όμορφα τοπία δρόμο και καλά πολύ δυνατά στροφιλίκια. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αρναία στον Χολωμόντα της Χαλκιδικής σε υψόμετρο 942 μέτρων με δρόμους που δεν έχουν πολύ κίνηση και σχετικά καλή άσφαλτο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips για να επιλέξεις τον καλύτερο προορισμό για αξέχαστη μοτο – εκδρομή

 

Για τους Θεσσαλονικείς που είναι δίπλα η εξόρμηση αυτή αποτελεί μια ημερήσια εκδρομή. Για όλους τους άλλους είναι μια καλή ιδέα για τριήμερο ή διήμερο με διανυκτέρευση στην Αρναία ή τον Ταξιάρχη. Για όλους όμως η διαδρομή, τα στροφιλίκια, η μαγευτική θέα και τα κοψίδια σε κάποια από τις απίθανες ταβέρνες είναι ίδια και πολύ απολαυστικά.

 

 

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη παίρνουμε το δρόμο προς τη Θέρμη και τα Βασιλικά στην ανατολική έξοδο της πόλης! Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς Πολύγυρο. Περνάμε τη Γαλάτιστα και συναντάμε τη διασταύρωση για Άγιο Πρόδρομο. Στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε.

 

 

Ένα καφεδάκι στον Άγιο Πρόδρομο είναι απαραίτητο. Αλλά μη πέσετε στα σουβλάκια πιο πάνω έχει καλύτερες μάσες!

Στη συνέχεια ανεβαίνουμε προς Παλαιοχώρα. Εκεί θα πρέπει να επιλέξουμε τον τελικό προορισμό μας. Υπάρχουν δύο διαδρομές και οι δύο καταπληκτικές:

  • Ταξιάρχης – Αρναία
  • Αρναία – Ταξιάρχης

Ανάλογα με το που θέλουμε να καταλήξουμε θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή μόλις φτάσουμε στη Παλαιοχώρα! Τόσο στον Ταξιάρχη όσο και στην Αρναία υπάρχουν καταλύματα και πολλές καλές ταβέρνες! Και οι δύο διαδρομές προσφέρονται για μια μαγευτική οδήγηση αλλά και στάσεις για φωτογραφίες και λίγο χαλάρωμα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δάσους του Χολωμόντα.

 

Άσφαλτός: Μέτρια έως και κακή. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στα ορεινά απαιτείται προσοχή και χαμηλές ταχύτητες

 

Το καταπράσινο βουνό!

Στο κέντρο της Χαλκιδικής και προς τα βόρεια καλύπτοντας μια απόσταση που αρχίζει από το Χορτιάτη και φτάνει ως τον Στρυμονικό κόλπο δεσπόζει ο ορεινός όγκος του Χολομώντα (με υψηλότερη κορυφή στα 1165μ) περιοχή κατάφυτη με απίστευτη ομορφιά και υπέροχη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Γνωστός από την αρχαιότητα για την ξυλεία του η οποία ήταν περιζήτητη από τους ναυπηγούς και για τα μεταλλεία του ο Χολομώντας ονομάζεται και υψίζωνος δηλαδή «υψηλά εζωσμένον» λόγω της εντυπωσιακής του βλάστησης.

 

 

Το τοπίο του Χολομώντα χαρακτηρίζεται από απότομες κοιλάδες και βραχώδη φαράγγια ενώ το πλούσιο δάσος του συνήθως χιονισμένο το χειμώνα προσφέρεται για αξέχαστες περιηγήσεις. Πεύκα έλατα δρύες και οξιές εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές ενώ άφθονα είναι τα ρυάκια και οι πηγές. Ο αέρας είναι τόσο καθαρός που σου κόβει την αναπνοή.

Η βιοποικιλότητα του δάσους ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού θηραμάτων και άγριων ζώων αλλά και πουλιών. Μάλιστα το κυνήγι λαγού και αγριόχοιρου είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στην περιοχή. Το οικολογικό σύστημα του Χολομώντα είναι χαρακτηρισμένο ως σημαντική περιοχή για τα αναπαραγώμενα αρπακτικά.