fbpx

Δες τι επιβάλλεται να κάνεις όταν ελέγχει την οδήγηση σου

Δες τι επιβάλλεται να κάνεις όταν ελέγχει την οδήγηση σου

Εμείς οι μηχανόβιοι ίσως οι περισσότεροι λέμε ότι καλύτερος μόνος με το δίτροχο μωρό παρά με τη γυναίκα στη θέση του συνοδηγού. Ο λόγος είναι απλός. Λίγες είναι εκείνες που είναι συνειδητοποιημένες που ακόμα και να μην οδηγούν μηχανή γνωρίζουν να φέρονται και να μη σε εκνευρίζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips για να επιλέξεις τον καλύτερο προορισμό για αξέχαστη μοτο – εκδρομή

 

Δυστυχώς οι περισσότερες ίσως, από άγνοια ίσως από φόβο, αρχίζουν να ελέγχουν την οδήγηση σου και ας μην έχουν ούτε το πιο απλό δίπλωμα οδήγησης.

Τι κάνεις λοιπόν ότι η καλή σου σε εκνευρίζει συνεχώς με τις παρατηρήσεις και άστοχες επισημάνσεις της;

Μία επιλογή είναι να μην την ανεβάζεις στη μηχανή όμως αυτή δεν είναι επιλογή, όπως θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι. Σίγουρα θέλεις να πας μια βόλτα μαζί της μια εκδρομή επομένως θα την ανεβάσεις σίγουρα.

Για να μη σου σπάει λοιπόν τα νεύρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις από τη αρχή ότι δεν θέλεις παρατηρήσεις για την οδήγηση σου. Βέβαια θα την σεβαστείς και εσύ αφού οι παρατηρήσεις είναι βέβαιο ότι δείχνουν τον φόβο που δεν θέλει να εκφράσει ανοιχτά. Απέφυγε λοιπόν τις σούζες, τις σφήνες και όλα τα άλλα που θα την τρομάξουν.

Για να το κόψει και να μη γκρινιάζει ως συνεπιβάτης στη μηχανή εσύ θα πρέπει να είσαι ειλικρινείς. Για παράδειγμα: Αν σε ένα ταξίδι (Χαλκιδική για μπάνιο πχ) αναγκαστείς να το 200αρίσεις μην της το κρύψεις. Το βέβαιο είναι ότι θα σου κάνει παρατήρηση όταν φτάσετε στον προορισμό σας ή κόψεις ταχύτητα: «Καλά ξέρεις ότι έτρεχες με 170…» θα σου πει σε έντονο ύφος! Σκέψου ότι έχασε χιλιόμετρα για πολλούς λόγους αφού πιθανόν να έκλεισε τα μάτια να μην μπόρεσε να δει το κοντέρ αφού δεν έχει την ορατότητα που έχεις εσύ.

Η απάντηση σου θα πρέπει να είναι αποστομωτική: «Ξεπεράσαμε τα 200 όταν είδα τελευταία φορά το κοντέρ» θα της αποκαλύψεις με αφοπλιστική ειλικρίνεια χωρίς να κομπάζεις και με σοβαρότητα στο λόγο σου και θα της εξηγήσεις ότι δεν μπορούσες να κάνεις διαφορετικά. Τότε εκείνη είναι βέβαιο ότι θα καταλάβει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να μαλώνεις και ούτε να την αποκλείσεις από τη μηχανή. Ο χειρισμός μιας φοβισμένης γυναίκας –γιατί φοβισμένη είναι- θέλει τρόπο και όχι φωνές ή αποκλεισμούς!