fbpx

Δες τι μπορεί να σου συμβαίνει αν το σώμα σου μυρίζει διαφορετικά!

Δες τι μπορεί να σου συμβαίνει αν το σώμα σου μυρίζει διαφορετικά!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν διάφορες μυρωδιές σε διάφορες περιοχές του σώματος όπως μαλλιά, οι πατούσες, το στόμα ή ο ιδρώτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν κοιμάσαι πάνω από 10 ώρες κινδυνεύεις και ξεκουράζεσαι… αιωνίως!

 

Αν όμως ξαφνικά εντοπίσεις αλλαγή στη μυρωδιά ενός συγκεκριμένου σημείου, είναι πιθανές ενδείξεις ενός προβλήματος υγείας.

Δες τι πρέπει να προσέξεις:

  1. Αν μυρίζουν τα ούρα

Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα ούρα δεν μυρίζουν ή απλά έχουν μία ελαφριά μυρωδιά αμμωνίας. Αν σου μυρίζουν μπορεί να έχεις ουρολοίμωξη αν όμως δεν υπάρχει πόνος μαζί  το πιθανότερο είναι ότι το βασικό αίτιο της μυρωδιάς είναι η διατροφή σου. Οι τροφές με δυνατή μυρωδιά, όπως το σκόρδο και τα σπαράγγια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.

  1. Αν ο ιδρώτας μυρίζει πολύ άσχημα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο ιδρώτας δεν έχει ποτέ ωραία μυρωδιά αλλά υπάρχουν περιοχές (μασχάλη και γεννητικά όργανα) που αναδύουν πιο έντονο …άρωμα. Αν η μυρωδιά σου είναι οικεία τότε όλα είναι μάλλον εντάξει. Πρόσεξε όταν υπάρχει ξαφνική αλλαγή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό σημαίνει ότι το σώμα παλεύει με θέματα πέψης!

  1. Η πρωινή ανάσα διώχνει μακριά!

Αν έχεις δυσάρεστη ανάσα το πρωί, μάλλον σημαίνει ότι ροχαλίζεις ή κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό. Αν έχεις ξηροστομία, αυτό τυπικά μειώνει τη ροή του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι υπεύθυνο για την προστασία των δοντιών και των ούλων από μολύνσεις των βακτηρίων. Σε γενικές γραμμές, η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα ποικίλων ιατρικών καταστάσεων, όπως οι πνευμονικές μολύνσεις, η βρογχίτιδα και η γαστρική παλινδρόμηση.

  1. Αν η πρωινή ανάσα μυρίζει φρούτα

Το ότι η αναπνοή δεν μυρίζει ξαφνικά δυσάρεστα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πρόβλημα. Αν η αναπνοή μυρίζει σαν καλάθι με φρούτα, ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας γιατί θα μπορούσε να είναι και ένδειξη διαβήτη.