fbpx

Δες τι συμβαίνει όταν μαλώνεις με την «καλή» σου!

Δες τι συμβαίνει όταν μαλώνεις με την «καλή» σου!

Αν δεν σου έχει πετάξει κανένα κουζινικό να σου ανοίξει το κεφάλι, τότε  θεώρησε ότι όλα είναι καλά και γεμάτα υγεία. Και μη γελάσεις πριν διαβάσεις παρακάτω:

Οι διαφωνίες και οι εντάσεις τείνουν να είναι ενίοτε συχνό φαινόμενο ανάμεσα σε δύο συντρόφους. Εξωτερικοί παράγοντες αλλά κυρίως εσωτερικοί παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι τσακωμοί ξεκινούν και επεκτείνονται.

Στους εξωτερικούς παράγοντες μπορούμε να συμπεριλάβουμε το έντονο επαγγελματικό στρες, τον καταμερισμό των οικιακών αλλά και εξωτερικών εργασιών (ψώνια, πληρωμή λογαριασμών κτλ.), τον καταμερισμό της γονεϊκής φροντίδας καθώς και παρεμβολές τρίτων που ωστόσο το ζευγάρι μπορεί να μην αναχαιτίζει.

Οι εσωτερικοί παράγοντες είναι ωστόσο αυτοί που διαδραματίζουν πιο καίριο ρόλο καθώς πολύ συχνά μεταμφιέζονται με εξωτερικά κριτήρια. Πίσω λοιπόν από παράπονα, γκρίνια και ένταση μπορεί να κρύβεται η σκέψη:

«Δεν μ ’αγαπά», «Έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι κι ανησυχώ». Το πως θα εκφράσει το κάθε μέλος της σχέσης την ανησυχία του και πως θα μοιραστεί τις σκέψεις με τον/την σύντροφό του έχει να κάνει με τον τρόπο που έχει μάθει να σχετίζεται στο παρελθόν.

Το κρυφό μήνυμα πίσω από κάθε τσακωμό είναι πολύ σημαντικό να έρθει στην επιφάνεια και να μπορέσει το ζευγάρι μέσα στην ασφάλεια της σχέσης του να το συζητήσει. Κι αν όχι τη στιγμή που οι τόνοι είναι υψηλά τότε αργότερα όταν έχει καταλαγιάσει κάπως ο θυμός και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πιο ήρεμα.