fbpx

Δες το …απλησίαστο super buggy της Brabus

Δες το …απλησίαστο super buggy της Brabus

Η νέα δημιουργία της Brabus, που ασχολείται κυρίως με αναβαθμίσεις μοντέλων της Mercedes, ονομάζεται 900 Crawler και μέχρι στιγμής είναι ότι πιο εξεζητημένο έχει παρουσιάσει ο γερμανός βελτιωτής.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τη μαγευτική Ferrari 296 GTB που έγινε cabrio

 

Πρόκειται για ένα buggy που οπτικά παραπέμπει στη θρυλική G-Class. Στην πράξη όμως δεν έχει καμία σχέση μαζί της, μιας και βασίζεται σε ένα ειδικά εξελιγμένο σωληνωτό πλαίσιο. Σε αυτό εντάσσεται και ο κόκκινος κλωβός ασφαλείας, ενώ από κει και πέρα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απόσταση των 530 χιλιοστών από το έδαφος.

 

 

Η οποία σε συνδυασμό με τους θηριώδεις τροχούς, αλλά και τη ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος ανάρτηση, επιτρέπει στο 900 Crawler να περνά (σχεδόν) από παντού.

 

 

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V8 της AMG με τα διπλά turbo, ο οποίος για την περίσταση έχει ανέβει στα 4.500 κυβικά. Αντίστοιχα η απόδοσή του φτάνει εδώ τους 900 ίππους, εξ ου και ο συγκεκριμένος αριθμός στην επωνυμία του μοντέλου και τα 1.250 Nm. Τα οποία όμως περιορίζονται στα 1.050 για λόγους προστασίας του συστήματος μετάδοσης που αποτελείται από αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκέ διαφορικά.

 

 

Αυτό πάντως δεν εμποδίζει το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 3,4 δεύτερα, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ ώρα. Εδώ ο λόγος είναι τα λάστιχα που δεν επιτρέπουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Στο εσωτερικό οι κατακόκκινες επενδύσεις δεν είναι από δέρμα αλλά από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που ονομάζεται Silvertex, ενώ στο ταμπλό μπορεί να υπάρχει και μια επιπλέον οθόνη μπροστά από το συνοδηγό για την πλοήγηση με GPS.

Ο βασικός εξοπλισμός των συνολικά 15 Brabus 900 Crawler που θα κατασκευαστούν και που δεν έχουν έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους, περιλαμβάνει και τέσσερα κράνη με ενδοεπικοινωνία. Όσο για την τιμή του φτάνει σχεδόν τις 900.000 ευρώ.