fbpx

Δες το νέο συλλεκτικό και πιο αεροδυναμικό AudiR8

Δες το νέο συλλεκτικό και πιο αεροδυναμικό AudiR8

Το νέο AudiR8 βγαίνει σε μια νέα συλλεκτική έκδοση σε μόλις 44 αυτοκίνητα. Οι 44 τυχεροί που θα το αποκτήσουν δεν θα έχουν περισσότερους ίππους αλλά καλύτερη αεροδυναμική και ένα φανταστικό ντιζάιν.

Το συλλεκτικό R8 δεν θα έχει περισσότερους ίππους από τους 600 που αποδίδει ο V10 του των 5.200 κυβικών στην έκδοση Plus. Απλά σε σχέση με την τελευταία θα διαθέτει ένα αεροδυναμικό πακέτο. Το οποίο δεν θα είναι απλά για την τόνωση της σπορ εικόνας του αλλά θα αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πράξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 10 λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά στην ασφάλιση!

 

Έτσι έχει σχεδιαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα, έχει μια ακόμα πιο μεγάλη σταθερή πίσω πτέρυγα, μεγαλύτερο διαχύτη, ποδιές και διάφορες προσθήκες και αλλαγές στο εμπρός μέρος και γύρω από τους τροχούς. Οι τελευταίες επεμβάσεις εξασφαλίζουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα γύρω από το αμάξωμα, ενώ συνδυάζονται και με ένα μεγάλο splitter μπροστά που παραπέμπει στο αγωνιστικό R8 GT3.

 

 

Όλες αυτές οι επεμβάσεις είχαν σαν κύριο στόχο την αύξηση των κάθετων φορτίων προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η σταθερότητα στις μεγάλες και πολύ μεγάλες ταχύτητες. Έτσι κοντά στην τελική των 330 χλμ./ώρα αγγίζει τα 250 κιλά, τιμή κατά 100 κιλά μεγαλύτερη από αυτή της στάνταρ έκδοσης του supercar της Audi.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν είσαι μηχανόβιος ή απλώς μοτοσικλετιστής!

 

Την εικόνα ολοκληρώνουν οι νέες και πιο ελαφριές κατά 8 κιλά ζάντες των 20 ιντσών και η σπορ εξάτμιση, ενώ η αναβαθμισμένη ανάρτηση συνδυάζεται με κεραμικά φρένα με ειδικά τακάκια.

Ανάλογες επεμβάσεις θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου θα χρησιμοποιείται όπου αυτό είναι δυνατόν δέρμα Nappa. Φυσικά όλα αυτά θα ανεβάσουν την τιμή του πάνω από τις 200.000 ευρώ στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά όπως προαναφέραμε αυτό δεν θα το εμποδίσει να γίνει ανάρπαστο.