fbpx

Η αναισθησία συνεχίζεται! Και τρικάβαλο και χωρίς κράνος με επιβάτες τα ίδια του τα παιδιά!

Η αναισθησία συνεχίζεται! Και τρικάβαλο και χωρίς κράνος με επιβάτες τα ίδια του τα παιδιά!

Όσα και να γράφουμε, όσα και να λέμε. Όσο και αν ο ΚΟΚ προβλέπει 600άρια για πρόστιμα, η αναισθησία πολλών συνεχίζεται, παρά τους νεκρούς που θρηνούμε κάθε χρόνο στην άσφαλτο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται μόνο για έναν άνθρωπο οδηγό σκούτερ που δεν σέβεται τον εαυτό του, αλλά για έναν πατέρα που δεν σέβεται τα παιδιά του. Αν παρατηρήσετε καλά τη φωτογραφία θα δείτε ότι το μηχανάκι είναι τρικάβαλο, με τον πιο μικρό να κάθετε στη μέση και φυσικά κανένας τους δεν φοράει κράνος.

Δεν είναι τα πρόστιμα που θα μάζευε αυτός ο κύριος και που θα ξεπερνούσαν το 1000άριο. Είναι η αναισθησία για τα ίδια του τα παιδιά και για τον κίνδυνο που τα υποβάλει.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που πάνε το πρωί τα παιδιά τους στο σχολείο με τα μηχανάκια και οι  περισσότεροι δεν φοράνε κράνος, ούτε αυτοί, ούτε τα παιδιά τους.

Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι με μικρή ταχύτητα δεν μπορούν να χτυπήσουν. Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι ένα σκούτερ ή ένα παπί δεν «σκοτώνει». Όλοι αυτοί που έχουν άγνοια για την ασφάλεια τους και το χειρότερο αναγκάζουν και τα ανίδεα παιδιά τους να μην έχουν ασφάλεια.

Από την άλλη τι μάθημα θα δώσει αυτός ο πατέρας στα παιδιά του, που μετά από μερικά χρόνια θα καβαλήσουν μηχανάκι; Το μάθημα μη φοράς το κράνος, είναι περιττό!

Κώστας Μπούρης