fbpx

Η απομόνωση δεν είναι η λύση στην ανεργία σου – Πως θα αποκτήσεις γνωριμίες και δουλειά

Η απομόνωση δεν είναι η λύση στην ανεργία σου – Πως θα αποκτήσεις γνωριμίες και δουλειά

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν δίκτυο γνωριμιών. Αλήθεια; Είναι δυνατόν; Δεν πήγαν ποτέ σχολείο με κάποιον, δεν εργάστηκαν ποτέ με κάποιον, δεν γνώρισαν ποτέ κανένα έξω από την οικογένειά τους και δεν έχουν κανένα στην οικογένειά τους; Μάλλον τίποτα από αυτά δεν ισχύει…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως μπορείς να «πουλήσεις» με επιτυχία τον εαυτό σου!

 

Το να είσαι άνεργος είναι μια πολύ καλή δικαιολογία ώστε να έρθεις σε επαφή με άτομα που γνώριζες και συμπαθούσες στο παρελθόν. Τα social media είναι τέλεια για να βρεις τα άτομα που ξέρεις.

Πολλά άτομα που αναζητούν εργασία αντιδρούν αρνητικά στην ιδέα της δικτύωσης, το βλέπουν σαν να “χρησιμοποιούν τους άλλους”. Ωστόσο, η καλή δικτύωση δεν σχετίζεται με την χειραγώγηση ανθρώπων. Εάν για παράδειγμα, χρησιμοποιείς άτομα δεν κάνεις καλή δικτύωση. Εάν ζητάς μόνο χάρες χωρίς αμοιβαιότητα, αυτό σημαίνει ότι τους χρησιμοποιείς, οπότε καλύτερα να μην το κάνεις αυτό.

Αποτελεσματική δικτύωση σημαίνει αμοιβαία βοήθεια. ‘’Δώσε για να πάρεις‘’ είναι το motto που έχουν οι επιτυχημένοι στη δικτύωση. Μην ζητάς πάντα χάρες χωρίς να παρέχεις πρώτα κάτι βοηθητικό ή χρήσιμο στον άλλο.

Οι ομάδες αναζήτησης εργασίας που αναφέρονται παραπάνω είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Πολύ λίγα από τα μέλη του δικτύου σου θα είναι άτομα που θα μπορούσαν να σε προσλάβουν. Αλλά μπορεί να γνωρίζουν άτομα που μπορούν να σε προσλάβουν και το να γνωρίζεις νέα άτομα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανακαλύψεις μία ευκαιρία που θα σε οδηγήσει στην νέα σου δουλειά.

Άλλωστε το να σας προτείνει κάποιος σε μία θέση ή να εγγυηθεί για εσάς κατά τη διαδικασία πρόσληψης είναι εξαιρετικά απίθανο χωρίς δικτύωση.

Ευτυχώς, η καλή δικτύωση για αναζήτηση εργασίας δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Σήμερα, με τους περισσότερους από εμάς να κρυβόμαστε πίσω από οθόνες υπολογιστών, η δικτύωση απαιτεί λίγη προσπάθεια αλλά μην ξεχνάς ότι η αναθέρμανση των επαφών με τους παλιούς γνωστούς και συναδέλφους σου μπορεί να είναι και διασκεδαστική.