fbpx

Η είδηση από το gp της Ταυλάνδης δεν είναι η αναμενόμενη νίκη του Marquez!

Η είδηση από το gp της Ταυλάνδης δεν είναι η αναμενόμενη νίκη του Marquez!

Η είδηση από το gp της Ταυλάνδης δεν είναι ότι κέρδισε ο Marquez, αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Άλλωστε ο Ισπανός μπορεί πλέον να αυτοαποκαλείται παγκόσμιος πρωταθλητής και του 2018!

Η είδηση από το gp της Ταυλάνδης είναι η απόδοση του Rossi που σχεδόν στα 40 του χρόνια καταφέρνει με μια λαβωμένη Μ1 να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» την τρίτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια συνήθεια που έχουν κάποιοι μοτοσικλετιστές και μετά …κλαίνε!

 

Αν και η Yamaha φαίνεται ότι τα έχει παρατήσει για φέτος, ο Rossi συνεχίζει να αγωνίζεται αντίθετα με τον πολύ νεώτερο του Vinalles που αυτή τη φορά κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να ανεβεί στη τρίτη θέση του βάθρου.

 

 

Όπως και να έχει η νίκη για τον Marquez ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Ισπανός με τον αέρα του πρωτοπόρου και με διαφορά στο πρωτάθλημα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από το να κερδίσει.

Εκείνο όμως που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η απόδοση του Rossi με την προβληματική Μ1. Παρά τα προβλήματα ο Ιταλός κατάφερε να πάρει και την πρωτοπορία του αγώνα. Αυτός και ο Vinales κατάφεραν να σώσουν την τιμή της Yamaha που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της.

Ο αγώνας στην πρωτοεμφανιζόμενη πίστα της Ταυλάνδης ήταν 26 γύρων. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες με τους αναβάτες να κάνουν αγώνα τακτικής, προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος έχοντας σε καλή κατάσταση τα ελαστικά τους.

 

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόνο στους τελευταίους γύρους του αγώνα να ξεχωρίσουν οι τέσσερις αναβάτες ο Marquez, ο Dovi και ο Vinales με τον Valentino Rossi.

Η νίκη παίχτηκε ανάμεσα στον Marquez και τον Dovi. Ο πρώτος δοκίμασε και πειραματίστηκε τρεις γύρους πριν το τέλος με προσπεράσεις εις βάρος του Dovi.

Δοκίμαζε συνεχώς τις αντιδράσεις του αντιπάλου του στην τελευταία στροφή, την 12 και στον τελευταίο γύρο ήταν εκεί ακριβώς που πήρε τη νίκη!

Ο Marquez λίγο νωρίτερα είχε φροντίσει να μείνει κοντά στον Dovi, για να μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό του στο τέλος.

Αυτή ήταν απλό: σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές που έχανε από τον Dovi στην τελευταία στροφή, αυτή τη φορά ήταν μπροστά από τον αντίπαλό του.

 

 

Έτσι, ο Dovi ήταν αυτός που έπρεπε να επιχειρήσει την προσπέραση στο τέλος, με τον Marc να φρενάρει όσο πιο δυνατά μπορούσε, να κρατάει τη γραμμή του και να παίρνει μια νίκη «α λα Dovi»!

Έτσι ο Marquez αυξάνει κι άλλο τη διαφορά του από τον Dovizioso στη βαθμολογία κι είναι έτοιμος να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στον επόμενο Αγώνα, στο Motegi.

Ότι ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Dovi στο τέλος, επιχείρησε να κάνει και ο Valentino Rossi εις βάρος του Vinales.

Ο Maverick ήταν πολύ δυνατός, ως συνήθως, στο δεύτερο μισό του Αγώνα ενώ έκανε και πολύ καλό ξεκίνημα αυτή τη φορά.

Στο τέλος κράτησε τη γραμμή του και δεν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Rossi, ο οποίος πίεσε αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει στην τελευταία στροφή.

Η αγωνιστική άνοδος της Yamaha, τουλάχιστον για την πίστα της Ταϊλάνδης, συνοδεύτηκε και με μια καλή εμφάνιση του Johann Zarco με τη δική του Μ1.

 

 

Ο Γάλλος φρόντισε όσο καλύτερα μπορούσε το σκληρό ελαστικό του (που το προτίμησαν όλοι πλην του Aleix) και πήρε την 5η θέση.

Λίγο πίσω του ήταν ο Alex Rins, ενώ σε απόσταση 3,5’’ από τον Ισπανό της Suzuki τερμάτισε ο Cal Crutchlow που ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μισό.

Ακόμα μια καλή εμφάνιση για τον Alvaro Bautista που κατάφερε να τερματίσει μπροστά από το δίδυμο της Pramac Racing που έκλεισαν τη δεκάδα.

Δυνατό ρυθμό και καλή εμφάνιση, όπως φαινόταν, θα έκανε ο Dani Pedrosa αν δεν ερχόταν ένα λάθος και η πτώση.