fbpx

Η νέα Ferrari F1-75 στη φετινή F1 δείχνει ότι είναι molto forte!!!

Η νέα Ferrari F1-75 στη φετινή F1 δείχνει ότι είναι molto forte!!!

Η Scuderia έκανε τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου της μονοθεσίου F1-75 στην ιδιόκτητη πίστα της, στο Φιοράνο, και βρέθηκε εμπρός στην ευχάριστη έκπληξη μιας εξέδρας από δεκάδες φίλους της ομάδας που αψήφισαν το κρύο και την παχιά ομίχλη.

H Scuderia εξέλιξε από πολύ νωρίς -από το περασμένο Φθινόπωρο, εισάγοντάς το στα περσινά GP- το υβριδικό σύστημα της μονάδας ισχύος της, που πλέον θεωρείται ισοδύναμη των Mercedes και Honda (Red Bull) – αν όχι αποδοτικότερη, χάρη στη νέα τεχνολογία των βιοκαυσίμων Ε10 που έχει εξελίξει η Shell, όπως φημολογείται.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες και θα ζαλιστείς! Αυτά είναι τα χρήματα που θα κερδίσουν οι οδηγοί της F1 το 2022

 

Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes F1, Τότο Βολφ, έδωσε για πρώτη φορά μια σαφή τάξη μεγέθους για τις διαφορές που περιμένει στο ξεκίνημα της σεζόν του 2022, λέγοντας πως η Scuderia μπορεί να είναι 1-2 δέκατα ταχύτερη από τη Mercedes χάρη στο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του επιπλέον διαθέσιμου χρόνου στην αεροσήραγγα που είχε το 2021 για την εξέλιξη της νέας Ferrari F1-75.

Η νέα Ferrari F1-75 είναι σχεδιασμένη από την αρχή όπως και όλα τα φετινά μονοθέσια της Formula 1, λόγω της εκ βαθέων αλλαγής των σχεδιαστικών και τεχνικών κανονισμών του σπορ – με στόχο η αεροδυναμική τους να επιτρέπει πιο στενές μάχες στην πίστα.

Με τον κινητήρα της στο ίδιο πλέον απόδοσης και ισχύος με εκείνους της Mercedes και της Red Bull (Honda), απομένει να φανεί αν έχει κάνει εξίσου καλή δουλειά στην αεροδυναμική, ώστε οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να είναι ικανοί για νίκες το 2022.

 

Ο Μονεγάσκος βγήκε στην πίστα στις 10:15 το πρωί, και αργότερα τον διαδέχθηκε στο κόκπιτ ο Κάρλος Σάινθ. Έκαναν, μαζί, μόλις 15 χιλιόμετρα, και μάλιστα όχι στην κανονική χάραξη της πίστας του Φιοράνο.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται demo run και επιτρέπειται από τη FIA, για ένα νέο μονοθέσιο. Οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους, ακόμη, δύο “ημέρες κινηματογράφησης” όλο το χρόνο, που επιτρέπεται να κάνουν 100 χιλιόμετρα. Η Ferrari θα αξιοποιήσει την πρώτη από τις δύο αυτές ημέρες στη Βαρκελώνη στις 22 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν ξεκινήσει το πρώτο τριήμερο των επίσημων χειμερινών δοκιμών της F1 στην πίστα της Καταλονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα των πρώτων χιλιομέτρων της F1-75 στην πίστα συνέπεσε με την επέτειο γέννησης του ιδρυτή της εταιρείας, Έντσο Φεράρι, στις 18 Φεβρουαρίου 1898. Εξάλλου, και η ίδια η ονομασία του μονοθεσίου τιμά τα 75 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου της Ferrari.