fbpx

Η νίκη του Hamilton και το τραγικό «κόψιμο» του Leclerc

Η νίκη του Hamilton και το τραγικό «κόψιμο» του Leclerc

Την τρίτη φετινή νίκη του πανηγύρισε στην Ισπανία ο Lewis Hamilton, ανακτώντας παράλληλα την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών, όμως στο gp της Βαρκελώνης φάνηκε η αδυναμία της Ferrari να συντονίσει τους οδηγούς της με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι ψίθυροι που λένε ότι πρέπει οι ιθύνοντες να αφήσουν χώρο στον Charles Leclerc.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα ρεκόρ του Σένα που δεν καταρρίφθηκαν μέχρι σήμερα

 

Σε τουλάχιστον δύο στιγμές του αγώνα οι εντολές έκοψαν την προέλαση του νεαρού Μονεγάσκου της Scuteria με ένα ακόμα τραγικό αποτέλεσμα!

 

 

Στην πλευρά των νικητών ο Valtteri Bottas πλαισίωσε τον Hamilton στο πέμπτο συνεχόμενο 1-2 για την εντυπωσιακή Mercedes, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing – προσπερνώντας και στο Μονμελό αλλά και στη βαθμολογία τις Ferrari.

Μετά τον αγώνα ο Charles Leclerc δήλωσε ότι «δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα» με τις εντολές της ομάδας και τις επιλογές της στρατηγικής για τα ελαστικά που τον άφησαν στη πέμπτη θέση στο ισπανικό Grand Prix. Οι επιλογές στρατηγικής της Ferrari οδήγησαν τον  21χρονο στον χειρότερο του αγώνα. Ο Leclerc απέφυγε να αναλάβει δράση εκεί που έπρεπε κατά του Sebastian Vettel  με αποτέλεσμα να κόψει τουλάχιστον δύο φορές τη δυναμική του.

 

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Καταλονίας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, λιακάδα, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 42.

 

 

Πληθώρα από celebrities από το χώρο των τεχνών και του αθλητισμού βρέθηκαν στην πίστα, κλέβοντας για λίγο την προσοχή από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές – τους οδηγούς.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Hamilton που κατάφερε να περάσει με το καλημέρα τον Bottas και να Για 5η συνεχή φορά η Mercedes πέτυχε το 1-2παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Βρετανός κατέκτησε την 76η νίκη στην καριέρα του και ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο ομόσταυλός του.

 

 

Επιπλέον κατέκτησε έναν ακόμα βαθμό καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσε ο Verstappen με Red Bull, που έδειξε πως σε ακόμα έναν αγώνα ότι είναι ένας όχι μόνο κορυφαίος πιλότος αλλά και πολύ σταθερός.

Από την πλευρά τους οι πιλότοι της Ferrari δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να πετύχουν κάτι καλύτερο και έτσι αρκέστηκαν στις θέσεις 4 και 5 με τους Vettel και Leclerc αντίστοιχα.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Gasly με Red Bull και την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι, Magnussen (Haas), Sainz (McLaren), Kvyat (Toro Roso) και Grosjean (Haas).

Να σημειώσουμε πως στον 46ο γύρο η επαφή Norris και Stroll έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και έτσι τα μονοθέσια ήταν σα να ξεκινούσαν από την αρχή καθώς οι διαφορές σχεδόν μηδενίστηκαν. Παρά την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές κυρίως στις πρώτες θέσεις.

 

 

O επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26 Μαΐου στο Μονακό.