fbpx

Η συνέντευξη Marquez προβληματίζει και αφήνει υπόνοιες απόσυρσης

Η συνέντευξη Marquez προβληματίζει και αφήνει υπόνοιες απόσυρσης

Οι φίλοι της Honda αλλά και του MotoGP γενικώς, περίμεναν με αγωνιά τη συνέντευξη του Marc Marquez όπου θα ξεκαθάρισε την κατάσταση της υγείας του. Τελικά, αν και ο Ισπανός πρωταθλητής ήταν ειλικρινής η κατάσταση περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο, αφού και ο ίδιος δεν γνωρίζει όπως δήλωσε ή απλώς διστάζει να συνειδητοποιήσει το αναπόφευκτο.

Όπως και να έχει ο Marc Marquez δήλωσε αισιόδοξος, όμως φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και η επιστροφή του, αν τελικά γίνει, θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το νέο κράνος του Quartararo είναι …άγριο! Δες πως είναι!!! – Η νέα Yamaha του 2021

 

Χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του είναι αυτή η δήλωση: «Τώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι όταν γυρίσω δεν πρέπει να πέσω» κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο των άλλων πρωταθλητών που είχαν σοβαρά ατυχήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του JorgeLorenzoπου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του επέστρεψε αγνώριστος αγωνιστικά, με αποτέλεσμα ένα περίπου χρόνο μετά να αναγγείλει την απόσυρση του από το MotoGP.

«Πρέπει το μπράτσο μου να είναι έτοιμο για την επόμενη πτώση. Το είπα και στους γιατρούς, θέλω να επιστρέψει ο παλιός Marc», είπε ο MarcMarquezδείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ψυχολογία  που τον κυριαρχεί αυτή τη στιγμή.

Ίσως και γι αυτό το λόγο η μεγάλη σιωπή της Honda στο θέμα του Marquez που έσπασε με αυτή τη συνέντευξη.

Το σίγουρο είναι ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μάλλον δεν θα δούμε τον Marc Marquez, αλλά και από τι στιγμή που θα τον δούμε θα περάσει κάποιος καιρός μέχρι να μπορεί να διεκδικεί τη νίκη και πάλι, όπως ειλικρινά παραδέχτηκε ο ίδιος.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη του Marc Marquez όπως την δημοσίευσε το Motogradprix.gr:

«Προς το παρόν δεν έχω ιδέα! Είμαι αισιόδοξος και αρχικά ο στόχος ήταν να επιστρέψω στα τεστ του Κατάρ. Όμως οι γιατροί μου είπαν όχι και το αποδέχτηκα και στη διάρκεια των τεστ εγώ θα κάνω ιατρικά τεστ, για να δουν αν η σταθεροποίηση του οστού πάει καλά. Αμέσως μετά θα ξεκινήσω δυναμική γυμναστική για τους μύες, γιατί τώρα δουλεύω, αλλά όχι δυναμικά.

Και συνέχισε για το θέμα της αποκατάστασης: “Όταν αισθανθώ ότι το κόκκαλο είναι ΟΚ και ότι οι μύες είναι σε καλή κατάσταση, όχι 100%, γιατί αυτό θα πάρει καιρό, θα επιστρέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Τώρα λέω ότι αν πουν οι γιατροί το ΟΚ, ο στόχος είναι να είμαι στον Αγώνα στο Κατάρ. Αλλά δεν έχω ξεκάθαρο στόχο. Θα πρέπει να αρχίσω να διασκεδάζω και πάλι πάνω στη μοτοσυκλέτα και βήμα-βήμα να φτάσω να είμαι και πάλι γρήγορος, να είμαι ο παλιός Μαρκ. Σίγουρα την πρώτη φορά δεν θα είμαι στο 100% και δεν ξέρω αν θα μου πάρει 2-3 Αγώνες ή την μισή σεζόν για να είμαι ο ίδιος.”

Μίλησε και για το ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού του: “Ήταν και ψυχολογικά δύσκολα, ειδικά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όταν δεν υπήρχε πρόοδος και ένιωθα ότι κάτι κουνιόταν μέσα στο χέρι μου. Ήταν η μόλυνση και οι γιατροί μου έλεγαν να περιμένω και ήταν δύσκολο. Επίσης όταν έκανα την 3η εγχείρηση ήταν δύσκολα, αλλά μετά άρχισα σιγά-σιγά να αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Όχι μέρα με την ημέρα, αλλά εβδομάδα με εβδομάδα βλέπω βελτίωση.

Για τις ευθύνες της όλης κατάστασης είπε: “Η τελική απόφαση να τρέξω στην 2η Χερέθ ήταν δικά μου, αλλά και εγώ και η ομάδα ακούσαμε τους γιατρούς που είχαν καλή αίσθηση για μια τόσο γρήγορη επιστροφή. Βέβαια ακόμη και αν δεν έτρεχα στην Χερέθ, θα έτρεχα στον επόμενο Αγώνα στο Μπρνο και θα γινόταν το ίδιο γιατί το κόκκαλο δεν θα είχε σταθεροποιηθεί. Οπότε το φταίξιμο πρέπει να πούμε ότι ήταν όλων μαζί, παρά το ότι εγώ πήρα την τελική απόφαση.

Τώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι όταν γυρίσω δεν πρέπει να πέσω. Πρέπει το μπράτσο μου να είναι έτοιμο για την επόμενη πτώση. Το είπα και στους γιατρούς, θέλω να επιστρέψει ο παλιός Μαρκ.

Τέλος μίλησε για το τι έμαθε το 2020: “Ένα πράγμα έμαθα, το ότι ναι εμείς οι οδηγοί παίρνουμε ρίσκα, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό το να γυρίσεις όσο γρηγορότερα γίνεται στην πίστα».