fbpx

Κάνε απίστευτο γκουρμεδιάρικο δείπνο με ομελέτα φούρνου με πατάτες και όχι μόνο!

Κάνε απίστευτο γκουρμεδιάρικο δείπνο με ομελέτα φούρνου με πατάτες και όχι μόνο!

Η ομελέτα μπορεί να γίνει ένα απίστευτο γκουρμεδιάρικο δείπνο που θα το απολαύσεις με ένα ποτήρι κρασί ή ακόμα και μπύρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο κρύο πρέπει να είναι το ροζέ κρασί για το απολαύσεις σωστά!

 

Η ομελέτα φούρνου με πατάτες, λουκάνικο, μανιτάρια που πλαισιώνεται με φανταστικά ροκφοροψωμάκια είναι μια τέλεια επιλογή και αν σου φαίνεται δύσκολο να είσαι βέβαιος ότι δεν είναι.

Σίγουρα θα κάνεις την  πιο ωραία ομελέτα που έχετε δοκιμάσει.

 

Δες τι υλικά χρειάζεσαι:

 

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κόκκινη

5-6 ασπρομανίταρα μεγάλα

4 πατάτες

2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)

3 αυγά

1/2 φλ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

200 γραμ. φέτα σε τρίμα

λίγη φρυγανιά

Για τα ροκφοροψωμάκια

5 φέτες ψωμί

150 γραμ. βούτυρο μαλακό

150 γραμ. ροκφόρ μαλακό

 

Πως κάνεις την ομελέτα φούρνου

Για να φτιάξουμε την πιο αφράτη ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όχι όμως, να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο κι αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.

Λαδώνουμε πυρίμαχο τετράγωνο ταψάκι. Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά του ταψιού.

Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα η ομελέτα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.

 

Πως κάνεις τα ροκφοροψωμάκια

Κόβουμε το ψωμί  στα 4 ή στα 6. Σε μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το μαλακό ροκφόρ. Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμί με την πάστα τυριού. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε για μήνες. Σε αυτή την περίπτωση παγωμένα τα βάζουμε στον καυτό φούρνο.

Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C να ροδίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε μπόλικο κόκκινο πιπέρι.