fbpx

Και η Ευρώπη πλέον έχει δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, την VW και την Stellantis

Και η Ευρώπη πλέον έχει δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, την VW και την Stellantis

Αν θες ευρωπαϊκό αυτοκίνητο τότε θα έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο ομίλων, του  γνωστού VW και του νέου που θα λέγεται Stellantis!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου της Peugeot με τη Fiat Chrysler Automobiles σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συμφωνία στο χώρο του αυτοκινήτου για το 2020.

Μία συμφωνία που διήρκεσε πολύ καιρό και πέρασε από πολλές συμπληγάδες μέχρι να τελεσφορήσει και να πάρει στο τέλος την έγκριση της Ε.Ε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Peugeot και Fiat μπορεί να γίνουν …ένα!

 

Η νέα οντότητα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ονομάζεται Stellantis και θα έχει στην κατοχή της εμπορικά σήματα όπως Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati, καθώς επίσης Peugeot και Opel

»Μπορούμε να εγκρίνουμε τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της Peugeot, επειδή οι δεσμεύσεις τους θα διευκολύνουν την είσοδο και την επέκταση στην αγορά μικρών εμπορικών αυτοκινήτων» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συγχώνευση σημαίνει αυτομάτως ότι σχεδόν κάθε δεύτερο επιβατικό αυτοκίνητο που πωλείται στην Ευρώπη θα προέρχεται, είτε από τη Stellantis, είτε από τον άλλο μεγάλο κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Όμιλο Volkswagen.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τα διοικητικά τους συμβούλια θα συνεδριάσουν ξεχωριστά στις 4 Ιανουαρίου για να εγκρίνουν τη συναλλαγή, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ τριμήνου του 2021.