fbpx

Κι όμως ο Vale αποχωρεί! Τέλος εποχής για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές

Κι όμως ο Vale αποχωρεί! Τέλος εποχής για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές

Μπορεί όλοι να πίστευαν ότι ο Valentino Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να μην μπορεί να ανεβεί στη μοτοσικλέτα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε!

Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του MotoGP κρεμά τα γάντια και τη φόρμα του και γράφει το τέλος της αγωνιστικής του εποχής!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο Rossi έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα!

 

Σε μια ειδική συνέντευξη τύπου,ο Valentino Rossi ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση ως οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας με το τέλος της φετινής χρονιάς.

“Καλησπέρα σε όλους. Όπως είχα πει, θα έπαιρνα την απόφαση για το αν θα συνεχίσω κατά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Θα σταματήσω στο τέλος της χρονιάς. Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν. Είναι δύσκολη απόφαση. Είναι πολύ λυπηρό να λέω και να ξέρω ότι του χρόνου δεν θα αγωνίζομαι.Κάνω αυτό το πράγμα τα τελευταία, πάνω κάτω 30 χρόνια. Το διασκέδασα πάρα πολύ. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, πραγματικά πολύ πολύ διασκεδαστικό. Ήταν τέλεια. Αξέχαστες στιγμές με όλες τις ομάδες που συνεργάστηκα και με τους ανθρώπους που δούλεψαν για εμένα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω”.

Μετά από αυτή την λιτή ανακοίνωση, τα μέλη του τύπου προχώρησαν σε ερωτήσεις στον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

 

Ήταν δύσκολη η απόφαση;

“Είχα μια μεγάλη καριέρα στην οποία κέρδισα πολλούς αγώνες. Κάποιοι ήταν αξέχαστοι. Αγνή απόλαυση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Νομίζω στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει σε όλα τα σπορ είναι τα αποτελέσματα. Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί υπήρχε η ευκαιρία του χρόνου να αγωνιστώ στην ομάδα μου μαζί με τον αδερφό μου. Θα είναι πιο δύσκολο (για εμένα) όταν φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα. Τώρα απλά ανακοίνωσα την απόφασή μου, αλλά έχουμε ακόμα μισή σεζόν. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για την καριέρα μου”.

 

Τί έχεις να πεις στους οπαδούς σου ανά τον κόσμο;

“Νομίζω πρώτα απ’όλα θέλω να πω στους οπαδούς μου ότι πάντα δίνω τα πάντα. Πάντα προσπαθώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να είμαι στην κορυφή. Περάσαμε ένα μεγάλο ταξίδι μαζί και νιώθω απίστευτη υποστήριξη από όλο τον κόσμο, και για αυτό είμαι πολύ πολύ περήφανος. Ευχαριστώ τους πάντες, περάσαμε υπέροχα μαζί”.

 

Πότε πήρες την απόφαση και τί σκέφτεσαι να κάνεις με τους αγώνες αυτοκινήτων;

“Η απόφαση πάρθηκε μέσα στην σεζόν. Ήθελα να συνεχίσω αλλά έπρεπε να καταλάβω αν είμαι αρκετά γρήγορος. Τα αποτελέσματα δεν ήταν εκεί. Λατρεύω να αγωνίζομαι με αυτοκίνητα ελάχιστα λιγότερο από ότι απολαμβάνω να αγωνίζομαι με μοτοσυκλέτες. Θα αγωνιστώ με αυτοκίνητα. Είμαι αναβάτης/οδηγός σε όλη μου την ζωή και απλά θα αλλάξω στα αυτοκίνητα. Σίγουρα όχι στο ίδιο επίπεδο (με τις μοτοσυκλέτες) αλλά θα αγωνιστώ”.

 

Είναι η σωστή στιγμή για την απόσυρση;

“Δύο χρόνια πριν, ή ακόμα και πέρυσι δεν ήμουν έτοιμος. Έπρεπε να καταλάβω, έπρεπε να δοκιμάσω τα πάντα. Αλλά αν αγωνιστώ και του χρόνου μετά θα θέλω να αγωνίζομαι άλλα 20 χρόνια. Νομίζω τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή και η σωστή απόφαση”.

 

Ποιές ήταν οι καθοριστικές στιγμές της καριέρας σου;

“Νομίζω είναι τρία τα πιο καθοριστικά πρωταθλήματα. Το 2001, όταν κέρδισα το τελευταίο πρωτάθλημα των 500cc, το 2004, όταν πήγα στην Yamaha και πήρα το πρωτάθλημα και το 2008.To 2008 γιατί ήμουν ήδη μεγάλος και μετά από 5 συνεχόμενα χρόνια που έπαιρνα το πρωτάθλημα των MotoGP, έχασα δύο πρωταθλήματα. Συνήθως όταν γίνεται αυτό η καριέρα σου τελειώνει. Αλλά ανέκαμψα και πήρα άλλα δύο πρωταθλήματα”.

 

Τί θα σου λείψει περισσότερο;

“Νομίζω θα μου λείψει η ζωή του αθλητή. Να σηκώνομαι το πρωί, να προπονούμαι, να έχω ένα στόχο. Θα μου λείψει να οδηγώ μια μοτοσυκλέτα MotoGP γιατί το συναίσθημα είναι τέλειο. Να δουλεύω με μια ομάδα, με κορυφαίους μηχανικούς, με τους αρχιμηχανικούς.Επίσης θα μου λείψει το συναίσθημα του πρωινού της Κυριακής, δύο ώρες πριν τον αγώνα. Είναι ένα άβολο συναίσθημα, αλλά είναι ένα συναίσθημα, τέλειο συναίσθημα”.

Τέλος, ο Valentino Rossi μίλησε για την σχέση του με τον κόσμο, την αλληλεπίδραση που ουσιαστικά ο ίδιος καλλιέργησε ανάμεσα στο άθλημα και στους οπαδούς και λίγο ακόμα για τα αυτοκίνητα.

“Νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ εμού και άλλων σπουδαίων αναβατών είναι ότι ,δεν ξέρω γιατί, αλλά ήμουν ικανός να φέρω ένα μεγάλο μερίδιο κόσμου κοντά στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Έκανα κάποια πράγματα στην αρχή της καριέρας μου που “χτύπησε” στο συναίσθημα των ανθρώπων. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό, αλλά αυτό έβαλε την προσωπική μου ζωή σε πίεση. Προσπάθησα να το περάσω όσο πιο φυσιολογικά γινόταν. Είναι εντάξει. Σε κάθε περίπτωση το διασκέδασα. Φαίνεται ότι πολλοί άνρθωποι, ειδικά στην Ιταλία, άρχισαν να παρακολουθούν το άθλημα λόγω εμού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της καριέρας μου, μαζί με τα αποτελέσματα. Ακόμα και τώρα που τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, ο κόσμος έρχεται σε εμένα, για εμένα, μου μιλάει, κάποιοι κλαίνε”.

“Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Ξεκίνησα στα Go Κart γιατί ο Grazziano (ο πατέρας του) φοβόταν τους αγώνες μοτοσυκλέτας γιατί είχε τραυματισμούς παλιά. Πάντα (στην διάρκεια της καριέρας μου) προσπαθούσα να βελτιώνομαι στα αυτοκίνητα αλλά δεν ξέρω ποιό είναι το επίπεδό μου. Δεν είναι το ίδιο με τις μοτοσυκλέτες. Αλλά ποτέ δεν αγωνίζεσαι μόνο για πλάκα, αν είσαι αληθινός οδηγός/αναβάτης. Αλλά δεν ξέρω ακόμα σε τι αγώνες θα κατέβω, με τι αυτοκίνητο κ.λ.π.”.

ΠΗΓΗ: Mgp.gr