fbpx

«Κλέψε» προπόνηση Boxing και MMA χτίσε κοιλιακούς, μέση και κάψε λίπος (Video)

«Κλέψε» προπόνηση Boxing και MMA χτίσε κοιλιακούς, μέση και κάψε λίπος (Video)

Οι μποξέρ έχουν πάντα τα πιο γυμνασμένα σώματα, καθώς το μποξ είναι από τις πιο έντονες μορφές γυμναστικής.

Έτσι μπορείς και εσύ να χρησιμοποιήσεις μέρος της προπόνησης ενός μποξέρ ή καλύτερα ενός αθλητή του ΜΜΑ για να κάψεις λίπος γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα μάθεις να κάνεις την πιο δυνατή άσκηση για το σώμα σου (Video)

 

Η …πάλη με τον σάκο «καίει» θερμίδες, τονώνει και χτίζει τους μυς και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση της άσκησης, ποικίλλει και ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται.

 

 

Με αντίπαλο τον… σάκο, μισή ώρα προπόνησης μποξ στο γυμναστήριο σας θα σε βοηθήσει να κάψεις περί τις 400 έως 500 θερμίδες.

 

 

Κάνε δίλεπτα σετάκια. Μπες με όλη τη δύναμη και ταχύτητα για δύο λεπτά, κάνε διάλλειμα για 30΄΄ και επανέλαβε τουλάχιστον για 5 σετ.

 

 

Η άσκηση με τον σάκο ανακουφίζει το στρες αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τεχνική χαλάρωσης, καθώς απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης

Από την άλλη βελτιώνει την στάση του σώματος και σε βοηθάει να χτίσεις τους μυς που βρίσκονται στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη. Οι μύες του κορμού ανταποκρίνονται καλύτερα στις ασκήσεις που απαιτούν ελάχιστο φορτίο και παρατεταμένη ένταση. Οι κοιλιακοί δουλεύουν, ενώ στρίβεις το σώμα σου για να ρίξεις μια γροθιά αλλά και όταν σηκώνεις το πόδι για να ρίξεις ένα «κίγκ» όπως το λένε στην διάλεκτο του ΜΜΑ.