fbpx

Κράτα το σπίτι σου καθαρό με 6 απλές κινήσεις

Κράτα το σπίτι σου καθαρό με 6 απλές κινήσεις

Τα περισσότερα εργένικα σπίτια είναι τσαπατσούλικα και βρόμικα. Η μόνιμη δικαιολογία: Δεν προλαβαίνω… τρέχω… δουλειές… και άλλα τέτοια. Όμως δεν χρειάζεται και πολύ κόπος να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα …πονηρά μηνύματα που περνάει μια …απλή selfie των κοιλιακών σου!

 

Αν καθαρίζεις κάθε μια ή δύο εβδομάδες αν προσέχεις λίγο μπορείς να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό χωρίς να κουραστείς. Διάβασε πως γίνεται:

 

  1. Τα παπούτσια στο χολ!

Συνήθισε μόλις μπαίνεις στο σπίτι σου να βγάζεις τα παπούτσια σου. Τα παπούτσια φέρνουν μέσα στο σπίτι σκόνη βρομιά και φυτοφάρμακα.

 

  1. Βάζε κάθε πράμα στη θέση του

Βάλε σε μια τάξη τον εαυτό σου και όταν παίρνεις κάτι από ρούχο μέχρι βιβλίο μη το παρατάς όπου νάναι.

 

  1. Πλένε τα πιάτα

Η κακιά συνήθεια να αφήνεις τα πιάτα στο νεροχύτη και στο τέλος να βλέπεις ένα βουνό που δύσκολα το καθαρίσεις κάνει το σπίτι σου να φαίνεται βρόμικο και από την άλλη δεν είναι υγιεινό! Πλένε το ένα ή δύο πιάτα που χρησιμοποιείς καθημερινά αμέσως μετά το φαγητό!

 

  1. Εξολόθρευσε τα ακάρεα

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα αλλά υπάρχει τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις την παρουσία τους. Μιας και τα ακάρεα τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος κόψε τους την παροχή τροφής: να πλένεις τα σεντόνια στους 60 βαθμούς μία φορά την εβδομάδα και να χρησιμοποιείς αντιαλλεργικά καλύμματα για το στρώμα και τα μαξιλάρια τα οποία δεν επιτρέπουν στα κύτταρα του δέρματος να περνούν στα σκεπάσματα και τα σεντόνια.

 

  1. Άνοιξε το παράθυρο μετά το ντους

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για μούχλα η οποία πιθανόν να προκαλέσει εξανθήματα και συμπτώματα που μοιάζουν με το αλλεργικό συνάχι. Άνοιξε το παράθυρο ενόσω κάνεις μπάνιο ή ντους (το καλοκαίρι) και άφησέ το ανοιχτό για περίπου 10 λεπτά μετά το μπάνιο.

 

  1. Επέλεξε φυσικά προϊόντα καθαρισμού

Προτίμησε τα βιοδιασπώμενα φυτικής προέλευσης καθαριστικά. Τα παραδοσιακά καθαριστικά για το σπίτι περιέχουν συχνά βλαβερά χημικά όπως η χλωρίνη και το αιθυλένιο γλυκόλης τα οποία εκλύουν πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds – VOC) που μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους”,” ναυτία και ενοχλήσεις στη μύτη και στο λαιμό.