fbpx

Μάθε από την εμπειρία του Πέτρου που χτυπήθηκε από κορωνοϊό, προστατεύσου και φόρα μάσκα!

Μάθε από την εμπειρία του Πέτρου που χτυπήθηκε από κορωνοϊό, προστατεύσου και φόρα μάσκα!

«Το σώμα μου έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες», τα λόγια αυτά ανήκουν στον 25χρονο Πέτρο από τη Τήνο που βγήκε νικητής από τη μάχη με τον κορωνοϊό!

Ο Πέτρος ένας νέος άντρας, αθλητικός, γυμνασμένος, με σώμα που θα ζήλευαν πολλοί συνομήλικοι του βρέθηκε στην εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή του, χτυπημένος από τον κορωνοϊό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα fake άρθρα στο ίντερνετ για τον κορωνοϊό «σκότωσαν» εκατοντάδες ανθρώπους!

 

Οι δηλώσεις του στο αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ συγκλονίζουν και δείχνουν ότι ο ιός δεν κοιτάει ούτε ηλικίες, ούτε κορμιά, ούτε αξιώματα.

 

 

Ο Πέτρος ήταν υγιέστατος πριν χτυπηθεί από τον ιό και τα λόγια του είναι καλό να τα ακούσουν όσοι νομίζουν ότι επειδή είναι νέοι και γυμνασμένοι είναι άτρωτοι!

Ο Πέτρος ξαφνικά βρέθηκε από την Τήνο στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, παρόλο που δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο νεαρός άντρας στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την απειλή της νόσου Covid-19.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι» περιγράφει. Για τέσσερις ημέρες είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε, το τρίτο τεστ ήταν θετικό και τότε στήθηκε μία γέφυρα ζωής από την Τήνο στην Αθήνα.

«Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής», προσθέτει. Ο οργανισμός του αντέδρασε και τότε ήρθε η σοκαριστική εμπειρία της εντατικής.  «Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου λένε είσαι καλά, τι κάνεις;»…Ο Πέτρος θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και πού βρίσκεται.

Όπως αναφέρει καταλάβαινε τι του συμβαίνει κι η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη. «Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά.  Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου» προσθέτει.

Πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο, ο οργανισμός του όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Με δυσκολία στέκεται όρθιος, δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν , θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ» αναφέρει.

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα μου έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες» προσθέτει, περιγράφοντας πως πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο που δεν μπορεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο, δεν μπορεί να κάνει βήματα άνετα. «Δηλαδή κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά», εξηγεί.