fbpx

Μάθε γιατί αν είσαι ένας gentleman δεν σημαίνει ότι …γέρασες

Μάθε γιατί αν είσαι ένας gentleman δεν σημαίνει ότι …γέρασες

Μπορεί να έχεις ακούσει από την γιαγιά σου ή την μάνα σου ότι δεν υπάρχουν πιά «gentlemen». Μπορεί να σου το έχει πει και ο πατέρας σου, ότι κάποτε οι άντρες ήταν κύριοι…. όμως δεν είναι λίγες και οι γυναίκες που λένε ότι “αληθινοί άνδρες δεν υπάρχουν πια” και πως ο “gentleman” είναι είδος προς εξαφάνιση, δηλαδή ένας άντρας «παλιάς κοπής», ένα στιλ που έχει χαθεί.

Όμως το ότι είσαι νέος και gentleman δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Οι αντρική ευγένεια δεν αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων και ούτε εξαρτάται από την ηλικία ίσως μόνο οι τακτικές συμπεριφοράς γίνονται πιο … απλές!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 συνήθειες που ξενερώνουν τις περισσότερες γυναίκες

 

Είναι όμως αρεστός το τύπος του gentleman στις σημερινές γυναίκες ή φαντάζει κάπως παλιομοδίτικος; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί τις γυναίκες να τις εξιτάρουν τα «κακά παιδιά» όμως ένας άντρας gentleman αλλά μάγκας και όχι φλούφλης τις εξιτάρει αν όχι περισσότερο αλλά τουλάχιστον εξίσου!

Άραγε, ποιά είναι εκείνα τα πολυπόθητα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνδρες παλαιάς κοπής και αρέσουν τόσο πολύ σε κάποιες γυναίκες;

 

  1. Προσόν η υπομονή

Πολλοί άντρες, χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιούν, γίνονται πιεστικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρνουν τις γυναίκες σε δύσκολη θέση και να μην νιώθουν έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα… Ένας πραγματικός gentleman, αφήνει “χρόνο” και “χώρο”, κατανοώντας την επιθυμία της γυναίκας που τον ενδιαφέρει και περιμένοντας όσο θα χρειαστεί.

 

  1. Δεν φέρνει ποτέ μια γυναίκα σε δύσκολη θέση

Ο αληθινός “κύριος” ξέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δε χρειάζεται briefing πριν την κάθε έξοδό με τη σύντροφό του. Δε λέει ανάρμοστα αστεία, δεν προσβάλει, ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και πότε όχι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η γυναίκα που είναι δίπλα του να νιώθει άνετα και να είναι ο εαυτός της, χωρίς να την πιάνει αγωνία για το αν θα κάνει κάτι απρεπές!

 

  1. Ξέρει τι θέλει και δεν είναι τσιγκούνης

Ο άνδρας που ενδιαφέρεται πραγματικά για μια γυναίκα, δεν περιμένει τρεις ημέρες για να της τηλεφωνήσει. Δεν είναι δειλός ή αναποφάσιστος αλλά της εκδηλώνει το ενδιαφέρον του. Ξέρει που θα την πάει και δεν ψάχνει τις άδειες τσέπες του για κάποιο “χαμένο πορτοφόλι”, ζητώντας της αδιάκριτα να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό, ενώ στην επιστροφή βεβαιώνεται ότι η συνοδός του έχει φτάσει σπίτι της με ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα θα πρέπει να εκτιμά τις λεπτές κινήσεις του συντρόφου της και να ανταποδίδει με το δικό της τρόπο. Ναι μεν είναι ωραίο να μην είναι τσιγκούνης ο άνδρας (τόσο στην “τσέπη” όσο και στα συναισθήματα), αλλά δεν είναι σωστό να έχει παράλογες απαιτήσεις η σύντροφός του και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύεται.

 

  1. Είναι ευγενικός

Το να ανοίγει τις πόρτες παραχωρώντας προτεραιότητα σε εκείνη και να τη βοηθάει να φορέσει το παλτό της, όχι επειδή πιστεύει ότι μια γυναίκα είναι αδύναμη, αλλά επειδή ο ίδιος επιθυμεί να τη φροντίσει, δείχνει έναν ευγενικό χαρακτήρα που μεγάλωσε με αρχές.

 

  1. Είναι «κυνηγός»

Ο αληθινός gentleman δεν περιμένει από τη γυναίκα να κάνει το πρώτο βήμα και να τον “διεκδικήσει”… Αναλαμβάνει εκείνος τον ηγετικό ρόλο στο όμορφο ερωτικό παιχνίδι.

 

  1. Δεν είναι «δήθεν»

Δεν χρειάζεται να προσποιηθεί προκειμένου να κερδίσει την καρδιά μιας γυναίκας. Με λίγα λόγια είναι ο εαυτός του. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα κάθε υποκρισία φανερώνεται.

 

  1. Έχει και δική του ζωή και θέλει να τη μοιραστεί μαζί της

Έχει οικογένεια, καριέρα, φίλους, χόμπι και επιλέγει να αφιερώσει χρόνο για τη γυναίκα που τον ενδιαφέρει. Τη θέλει στη ζωή του όχι για να γεμίσει απλώς το χρόνο του. Χαίρεται να μοιράζεται την καθημερινότητα, τις σκέψεις του και να κάνει κοινά σχέδια για το μέλλον.

 

  1. Εκπέμπει το αίσθημα της ασφάλειας

Ένας άντρας ξέρει πότε να είναι ευγενικός, αλλά και πότε να είναι δυνατός ή και σκληρός αν χρειαστεί. Ένας άντρας δεν τα βάζει ποτέ με τους πιο αδύναμους από τον ίδιο. Και δίπλα του μια γυναίκα αισθάνεται ασφαλής.

 

  1. Δεν επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχει την άποψή του και να μην αμφιταλαντεύεται -για τη σύντροφό του, για παράδειγμα- ανάλογα με το τι ακούει από τον περίγυρό του, τους φίλους, την οικογένειά του. Με απλά λόγια να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα από μόνος του.

 

  1. Να αγαπάει πραγματικά και να μπορεί να το εκφράζει

Αν αγαπάς πραγματικά πρέπει να μπορείς να το εκφράσεις όχι μόνο με πράξεις αλλά και με λόγια. Οι γυναίκες αισθάνονται υπέροχα ότι νιώθουν όμορφα για έναν άνθρωπο και ένας αληθινός άνδρας, οφείλει να δείχνει την αγάπη του στην αγαπημένη του!