fbpx

Μάθε πως αρέσει σε εκείνες να περιποιέσαι τις τρίχες σου!

Μάθε πως αρέσει σε εκείνες να περιποιέσαι τις τρίχες σου!

Η ανδρική τριχοφυία βρίσκεται στο επίκεντρο της ανδρικής περιποίησης και του λεγόμενου grooming αφού αυτή ορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση ενός άνδρα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί όταν κάνεις αποτρίχωση μόνος σου όχι μόνο αρκεί αλλά σε ανεβάζει στα μάτι των γυναικών!

 

Και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές επιλογές για το πως ένας άνδρας επιλέγει να… χειριστεί τις τρίχες του: από το ποιό κούρεμα θα επιλέξει στα μαλλιά του μέχρι το αν θα έχει μούσια ή μουστάκι ή αν θα αποτριχώνει το στήθος, την πλάτη του και άλλα σημεία του σώματός του.

Όμως τί έχουν πουν οι γυναίκες για όλα αυτά; Ποιά είναι τα σημεία του ανδρικού σώματος που όταν οι γυναίκες τα βλέπουν ξυρισμένα, τριμαρισμένα ή αποτριχωμένα, δεν τις ενοχλεί ή και τους αρέσει και ποιά τις κάνουν να… ξενερώνουν;

 

Μαλλιά – πρόσωπο

Εδώ το ζήτημα είναι υποκειμενικό καθώς σε άλλες γυναίκες αρέσουν τα μούσια και και τα μουστάκια, σε άλλες οι καλοξυρισμένοι, σε άλλες οι άνδρες με μακριά μαλλιά ενώ υπάρχουν ακόμα και μελέτες που έχουν δείξει πώς οι άνδρες με ξυρισμένο κεφάλι έχουν πέραση στις γυναίκες, Οπότε με την τριχοφυία σας στο πρόσωπο και στα μαλλιά μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

 

 

Φρύδια

Δεν ισχύει το ίδιο με τα ανδρικά φρύδια. Οι περισσότερες γυναίκες για την τριχοφυία  σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο του ανδρικού προσώπου έχουν την ίδια γνώμη: απεχθάνονται τους άνδρες με υπερβολικά στυλιζαρισμένα φρύδια, καθώς συνδέουν τα “βγαλμένα φρύδια” με τη  θηλυπρέπεια. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να περιποιείστε τα φρύδια σας, ειδικά αν αυτά είναι υπερβολικά έντονα ή πλούσια, αλλά χωρίς υπερβολές.

 

Πόδια – Χέρια

Γενικά θεωρείται αυτονόητο ότι οι άντρες θα έχουν τρίχες στα πόδια και στα χέρια τους, οπότε πραγματικά δεν χρειάζεται η αποτρίχωση σε αυτές τις περιοχές.

 

Στήθος

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν λίγη τρίχα στην περιοχή του στήθους, αρκεί να είναι σωστά τριμαρισμένη και σε μικρή ποσότητα. Εννοείται πως αν δεν λιώνεις σε αγώνες bodybuilding δεν χρειάζεται να κάνεις αποτρίχωση με κερί στην περιοχή.

 

Πλάτη

Αν είναι κάποιο σημείο που καμιά γυναίκα δεν γουστάρει να βλέπει τρίχες είναι η πλάτη. Αν έχετε τριχωτό στρώμα στην περιοχή πρέπει να αρχίσετε άμεσα την αποτρίχωση πριν βγείτε στην παραλία.

 

Γεννητικά όργανα

Οι γυναίκες (για ευνόητους λόγους) θέλουν η ευαίσθητη ανδρική περιοχή να είναι καθαρή και περιποιημένη. Όμως η πλήρης αποτρίχωση σε αυτή την περιοχή δεν τις ενθουσιάζει. Καλό είναι να μην αποτριχώνετε εντελώς όλη την περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα, αλλά να την τριμάρετε.