fbpx

Μάθε πως θα αντέξει το αποσμητικό σου στο γυμναστήριο!

Μάθε πως θα αντέξει το αποσμητικό σου στο γυμναστήριο!

Ιδρώνεις πολύ στο διάδρομο ή σε οποιοδήποτε μηχάνημα αεροβικής άσκησης; Ιδρώνεις πολύ στις γενικότερες αεροβικές ασκήσεις; Ιδρώνεις ακόμα και στα βάρη; Δεν είναι κακό! Οι επιστήμονες λένε ότι είναι καλό εκτός βέβαια από κάποιες παθολογικές περιπτώσεις. Βέβαια η αγωνία για το πώς μυρίζουμε μας κυριεύει κι ως πρώτο μέτρο… γεμίζουμε αποσμητικά το σώμα μας πριν το γυμναστήριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να κάνεις μπάνιο χωρίς να καταστρέφεις το δέρμα σου!

 

Στατιστικά πληρώνουμε πολλά σε αποσμητικά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσουμε τον ιδρώτα ή να τον κάνουμε να μη μυρίζει άσχημα. Ωστόσο ακόμη και αν το χρησιμοποιούμε καθημερινά υπάρχουν πράγματα γύρω από τα αποσμητικά που δεν γνωρίζουμε και προκαλούν έκπληξη. Η προσπάθεια καταπολέμησης του ιδρώτα δεν είναι νέο φαινόμενο.

 

Ρεπορτάζ των NewYorkTimes αναφέρει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εφηύραν το μπάνιο με αρωματικές ουσίες για να καταπολεμήσουν ότι θέλουμε και εμείς σήμερα τη δυσοσμία του ιδρώτα. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το πρώτο αποσμητικό κατασκευάστηκε το 1888 και λεγόταν Mum

Από την άλλη βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος της ανοσίας! Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται. Συγκεκριμένα έχει τη δυνατότητα να «αποσυνδέσει» συγκεκριμένους ιδρωτοποιούς αδένες και να παράγει επιπλέον ιδρώτα σε άλλους. Η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η συχνή αλλαγή αποσμητικού.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας δεν υπάρχουν αποσμητικά για άνδρες και γυναίκες και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Το αποσμητικό δεν «ενδιαφέρεται» αν είστε άνδρας ή γυναίκα»! Η πραγματικότητα είναι απλή. Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ που ακολουθούν οι εταιρείες. Σε αντρικά και γυναικεία αποσμητικά που εξετάστηκαν”,” εντοπίστηκε η ίδια δραστική ουσία και στην ίδια ποσότητα.

Βέβαια σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν και οι τυχεροί που δεν …μυρίζουν επομένως δεν χρειάζονται τα αποσμητικά. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που έχουν αλλεργία στο οινόπνευμα που περιέχουν τα αποσμητικά.

Όσο γι αυτούς που δεν τα χρειάζονται επειδή δεν μυρίζουν και τόσο άσχημα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο LiveScience αν το «κερί» των αυτιών σας είναι λευκό αυτό σημαίνει ότι οι αδένες που το εκκρίνουν δεν έχουν μία συγκεκριμένη ουσία που τρέφει τα βακτήρια προκαλώντας άσχημη οσμή. Αντίθετα αν το «κερί» είναι σκούρο και κολλώδες τότε κρατήστε το αποσμητικό σας.

Ο ιδρώτας πάντως δεν σταματάει από τα αποσμητικά. Το σώμα και φυσικά οι αδένες υπερτερούν! Σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA των ΗΠΑ ένα αποσμητικό μπορεί να μειώνει την παραγωγή ιδρώτα μόνο κατά 20%. Ωστόσο τα αποσμητικά περιέχουν αντιβακτηριδιακές ουσίες”,” που «μπλοκάρουν» τη μυρωδιά πριν αυτή ξεκινήσει.