fbpx

Μάθε πως θα καταφέρεις να ελέγξεις τον ιδρώτα σου το καλοκαίρι

Μάθε πως θα καταφέρεις να ελέγξεις τον ιδρώτα σου το καλοκαίρι

Κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν λίγο, κάποιοι άλλοι κανονικά. Αν όμως είσαι από εκείνους που ιδρώνουν  πολύ το καλοκαίρι τότε αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα!

Πως όμως θα καταφέρεις να ελέγξεις τον ιδρώτα σου; Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που αν σου γίνουν συνήθεια θα καταφέρεις να ιδρώνεις κανονικά, χωρίς να γίνεται μουσκίδι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι

Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές για να ελαττώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση του ιδρώτα επάνω σε εσένα και στα ρούχα σου:

 

Βάλε αποσμητικό το βράδυ

Ένα λάθος που πολλοί κάνουμε είναι ότι βάζουμε αποσμητικό το πρωί ή πριν φύγουμε από το σπίτι. Πρέπει να το βάζεις το βράδυ προτού κοιμηθείς ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου και να σε προστατεύει καλύτερα. Μπορείς να επαναλάβεις την εφαρμογή του και το πρωί αλλά μην το ξεχάσεις αποβραδίς.

 

Επίλεξε ελαφριά ρούχα

Το ύφασμα των ρούχων ειδικά για το καλοκαίρι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Επίλεξε ελαφριά υφάσματα που αφήνουν το σώμα σου να αναπνέει και απόφυγε τα βαριά jean, καμπαρντινέ και πλεκτά που θα σε κάνουν να ιδρώνεις ανελλιπώς. Τα λινά είναι τέλεια για αυτήν την εποχή. Ακόμα οι βερμούδες και τα t-shirt αποτελούν τέλειες επιλογές για τις καθημερινές σου εξορμήσεις.

 

Μην φοράς αθλητικά παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια μπορεί να είναι τέλεια για άθληση αλλά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή για να είσαι δροσερός χωρίς ιδρώτα. Επίλεξε ελαφριά παπούτσια που αφήνουν το πόδι να αναπνέει ή ακόμα και ανοιχτά παπούτσια για βόλτες κοντά σε παραλία.

 

Λιγότερη καφεΐνη και αλκοόλ

Η καφεΐνη και το αλκοόλ αυξάνουν περισσότερο την εφίδρωση με αποτέλεσμα να ιδρώνεις πολύ περισσότερο από πριν. Περιόρισε τα όσο μπορείς για να απολαμβάνεις τα οφέλη της εποχής χωρίς να ανησυχείς συνέχεια για τα αντιαισθητικά σημάδια του ιδρώτα στα ρούχα σου.

 

Μην φοράς μακρυμάνικα πουκάμισα

Τα μακριμάνικα πουκάμισα μπορεί να δείχνουν κομψά αλλά ειδικά το καλοκαίρι θα σου χαρίσουν σημάδια στην πλάτη και τις μασχάλες από τα οποία δεν μπορείς εύκολα να απαλλαγείς. Προτίμησε είτε πουκάμισα με κοντό μανίκι, είτε μπλουζάκια ελαφριά που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα όμορφος και γοητευτικός.