fbpx

Μάθε πως θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου

Μάθε πως θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου

Αν ξεχωρίσεις στη δουλειά σου τότε είναι πιθανότερο είτε να πάρεις περισσότερα χρήματα ή προαγωγή που επίσης σημαίνει περισσότερα χρήματα.

Άλλωστε ο σκοπός της δουλειάς είναι το κέρδος και η εξέλιξη.  Το να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου είναι απαραίτητο προκειμένου να σε προσέξουν στη δουλειά σου και να γίνεις περιζήτητος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να γίνεις ένας αυτόνομος και άνετος εργαζόμενος!

 

Υπάρχουν φυσικά ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να κατέχεις αν θέλεις να χτίσεις ένα καλό όνομα και να γίνεις γνωστός στον κλάδο σου.

Δες λοιπόν τι μπορείς να κάνεις:

 

Να είσαι αξιόπιστος

Η αξιοπιστία στον επαγγελματικό τομέα είναι ένα αξιόλογο προσόν που όλοι οι εργοδότες αναζητούν. Ο τρόπος για να αποδείξεις ότι είσαι αξιόπιστος κι ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν είναι πολλοί. Από το να εμφανίζεσαι στην ώρα σου μέχρι το να παραδίδεις τη δουλειά σου on time και να πηγαίνεις προετοιμασμένος στις συναντήσεις. Φρόντισε λοιπόν να γίνεις ένα άτομο στο οποίο οι συνάδελφοι και οι προϊστάμενοι μπορούν να βασιστούν.

 

Να δουλεύεις ομαδικά

Η ομαδικότητα είναι κάτι απαραίτητο σε μια δουλειά. Κι αυτό γιατί οι φορές που θα μπορείς να αναλάβεις κάτι εξολοκλήρου μόνος σου είναι σπάνιες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μπορείς να δουλεύεις αποτελεσματικά με άλλους, να εμπιστεύεσαι, να αναθέτεις, να συζητάς και να παίρνεις feedback. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το να είσαι πρόθυμος να βοηθάς τους συναδέλφους σου. Να είσαι σίγουρος ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα παρατηρηθεί και θα επιβραβευτεί κάποια στιγμή.

 

Να παίρνεις πρωτοβουλίες

Κανείς δε θέλει υπαλλήλους που να είναι απλά και μόνο διεκπεραιωτικοί. Αντίθετα, οι πρωτοβουλίες και η δημιουργικότητα είναι στοιχεία ατόμων που μπορούν να ανέβουν ψηλά στην επαγγελματική κλίμακα. Μη φοβάσαι λοιπόν να βγαίνεις που και που από το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες.

 

Να είσαι προσαρμόζεσαι εύκολα

Κάτι που συχνά συμβαίνει στον επαγγελματικό κόσμο είναι οι αλλαγές. Αν θέλεις λοιπόν να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου θα πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές. Έχε στο νου σου ότι ένας υπάλληλος που χάνεται όταν συμβαίνει η παραμικρή αλλαγή δεν είναι τόσο χρήσιμος!

 

Να έχεις ενεργή συμμετοχή στις συσκέψεις

Μπορεί να είσαι πολύ εργατικός και αποδοτικός αλλά θα πρέπει να το δείχνεις κιόλας στους συναδέλφους και στους προϊσταμένους σου. Κι ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να συμμετέχεις ενεργά στα meetings. Με το να κάθεσαι σιωπηλός κανείς δε θα σε προσέξει, άσε που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν μπορείς να συνεισφέρεις.