fbpx

Μάθε πως μπορείς να γίνεις συνοδός ασφαλείας ή αλλιώς bodyguard

Μάθε πως μπορείς να γίνεις συνοδός ασφαλείας ή αλλιώς bodyguard

Το ότι πας γυμναστήριο και έχεις μπράτσα δεν σημαίνει ότι μπορείς να γίνεις σωματοφύλακας ή συνοδός ασφαλείας ή στα αγγλικά bodyguard. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που συνήθως είναι καλοπληρωμένο αλλά και επικίνδυνο. Ένα επάγγελμα που πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν, όμως λίγοι το μπορούν.

Μπορεί να φαντάζει όμορφο να είσαι ο σωματοφύλακας ενός VIP, όμως για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο και να βγάζεις χρήματα απαιτούνται θυσίες και εκπαίδευση, αφού οι κίνδυνοι δεν λείπουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 10 πιο σημαντικές δεξιότητες για να πετύχεις στη δουλειά σου!

 

Για να γίνει κάποιος σωματοφύλακας πρέπει να περάσει συγκεκριμένα στάδια εκπαίδευσης από αναγνωρισμένη σχολή και τέτοιες λειτουργούν στην Ελλάδα. Εκεί θα εκπαιδευτεί σε διάφορα μαθήματα όπως: Ασφαλής οδήγηση, αμυντική οδήγηση, αντιπαρακολούθηση, απαγωγή, συνοδεία V.I.P, παρουσίαση και Γνώση του πυροβόλου όπλου, αυτοάμυνα, πρακτική σκοποβολή, πρώτες βοήθειες, τρόπος ομιλίας ασυρμάτου, υποβρύχιος έλεγχος σκάφους για εξεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και πολλά άλλα.

 

 

Ο σωματοφύλακας ή αλλιώς συνοδός ασφαλείας, δεν έχει καμία σχέση με φρουρό ασφαλείας (security).

Ο σύνοδος ασφαλείας πρέπει να χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα προστασίας, ηθική, αφοσίωση, ψυχραιμία, θάρρος, ευγένεια και εχεμύθεια. Τα χαρακτηριστικά αυτά απαιτούνται για να αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Να αναφέρουμε επίσης κάποια χαρακτηριστικά και στοιχεία, τα οποία δεν είναι έμφυτα σε κάθε σωματοφύλακα, αλλά μπορούν να αποκτηθούν με σκληρή εξάσκηση. Τέτοια είναι η φυσική κατάσταση, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών μέσω ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, αλλά παράλληλα η πειθαρχία και η υπομονή. Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένας αξιόπιστος σωματοφύλακας, αλλά με αυτά στα οποία αναφερθήκαμε κάνουμε μια καλή αρχή.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, κυριαρχούν τρεις βασικές «σχολές», από τις οποίες οι μεγαλύτερες εταιρείες  εκπαιδεύσεων αποσπούν τεχνικές αλλά και εκπαιδευτές, ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο τεχνογνωσίας. Η Αμερικανική (Secret Service), η Βρετανική (Royal Military Police/ CP) και η Ισραηλινή, με διάφορες υπηρεσίες. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε το βασικό ρόλο που παίζει η φυσική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε μια από τις καλύτερες υπηρεσίες του είδους (RMP/CP), οι περισσότεροι υποψήφιοι “κόβονται” λόγω φυσικής κατάστασης και τραυματισμών, οι οποίοι προέρχονται συνήθως από τον ίδιο λόγο, δηλαδή από την έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης.