fbpx

Μάθε πως οι σωστές αναπνοές σε ηρεμούν και σου χαρίζουν υγεία

Μάθε πως οι σωστές αναπνοές σε ηρεμούν και σου χαρίζουν υγεία

Η αναπνοή είναι μια τόσο φυσική διαδικασία του οργανισμού σου που ίσως να μην έχει τύχει να κάτσεις να παρατηρήσεις ή αναλύσεις. Στη πραγματικότητα υπάρχουν τεχνικές αναπνοής μέσω των οποίων μπορείς να οφελήσεις την υγεία σου και κυρίως την ψυχολογία σου. Κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες στην αναπνοή σου θα προκαλέσουν στο σώμα σου μια κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως τα τηγανητά χωράνε στη διατροφή σου – Μάθε πως δεν θα την επηρεάζουν!

 

Αυτή η ικανότητα που μπορείς να έχεις είναι πολύτιμη αρκεί να την αξιοποιήσεις. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πως μπορείς να κάνεις καλό στη ψυχική σου υγεία, στρέψου στα βασικά και εξάσκησε τις αναπνοές σου. Παρακάτω θα σου βρεις αναλυτικά τι οφέλη μπορεί να έχουν οι σωστές αναπνοές στη ψυχολογία σου!

Η τεχνική που θα περιγράψουμε στη συνέχεια είναι καλό να εφαρμόζεται καθημερινά για λίγα λεπτά κατά προτίμηση αμέσως μετά το ξύπνημα ή αμέσως πριν τον βραδινό ύπνο. Όσο περισσότερο την εφαρμόζεις τόσο πιο εμφανή θα είναι και τα αποτελέσματα της στη ψυχολογία σου. Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα ποιες είναι οι σωστές αναπνοές.

Οι σωστές αναπνοές είναι οι βαθιές, αργές αναπνοές. Αφού εξασφαλίσεις μια αναπαυτική θέση και ένα ήσυχο περιβάλλον ξεκίνα να παίρνεις βαθιές ανάσες με εισπνοή από τη μύτη και επνοή από το στόμα. Παίρνε βαθιές ανάσες προσπαθώντας να επικεντρωθείς στον αέρα που εισέρχεται και απέρχεται από το σώμα σου. Συγκεντρώσου σε αυτή τη διαδικασία και παρατήρησε τον εαυτό σου να μεταβαίνει σε ένα στάδιο εμφανούς χαλαρότητας!

Ποια τα οφέλη των αναπνοών με τη σωστή τεχνική:

 

Σε χαλαρώνουν, διώχνουν το άγχος και σου καθαρίζουν το μυαλό!

Οι βαθιές αναπνοές σε αργό ρυθμό θα στείλουν το μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι είναι ώρα να χαλαρώσεις. Ο εγκέφαλος σου μεταβαίνει σε μια κατάσταση χαλαρής εγρήγορσης όπου είσαι ήρεμος αλλά μπορείς να είσαι και παραγωγικός ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια εφαρμόζεις μια σωματική άσκηση αναπνοής για να δώσεις εντολή στο σώμα σου να χαλαρώσει. Εάν δε επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αυτή τακτικά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μειώσεις το άγχος σου!

 

Βοηθούν στη συγκέντρωση!

Η τεχνική αυτή σε βάζει στη διαδικασία να εστιάσεις τη προσοχή σου σε ένα μόνο πράγμα, την αναπνοή σου. Έτσι ‘εκπαιδεύεις’ την συγκέντρωση σου και το σώμα σου εξοικειώνεται με αυτή την ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, πολύ πιθανό την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να συγκεντρωθείς σε κάποια δουλειά ή δραστηριότητα να σου είναι ελαφρώς πιο εύκολο!

 

Σου δίνουν την αίσθηση του ελέγχου!

Όλη αυτή η συνειδητότητα που αποκτάς παρατηρώντας τον εαυτό σου σε φέρνει πιο κοντά στο μέσα σου. Πετυχαίνοντας να ηρεμήσεις τον εαυτό σου με απλές ανάσες θα νιώθεις στη πράξη το γεγονός ότι εσύ ελέγχεις τα συναισθήματα σου. Αυτό το αίσθημα ελέγχου θα σε γεμίσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

 

Βελτιώνουν και τη σωματική σου υγεία!

Ως γνωστόν, η ψυχική και η σωματική υγεία συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Έχει βρεθεί ότι οι σωστές αναπνοές βελτιώνουν το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό και το νευρικό σου σύστημα καθώς επίσης και τη ποιότητα του ύπνου σου. Με το δεδομένο αυτό καταλαβαίνουμε πως οι σωστές αναπνοές θα βοηθήσουν το σώμα σου και συνεπώς και τη ψυχολογία σου!