fbpx

Μάθε πόσα ζευγάρια παπούτσια σου είναι πραγματικά χρήσιμα

Μάθε πόσα ζευγάρια παπούτσια σου είναι πραγματικά χρήσιμα

Μπορείς να έχεις μόνο αθλητικά ή μόνο ή να είσαι από εκείνους που ξέρουν πότε πώς να φορέσεις το σωστό παπούτσι χωρίς κατ΄ ανάγκη να διαθέτει μιαν ολόκλήρη ντουλάπα με ζευγάρια επώνυμων οίκων. Αρκεί να συνδυάζει σωστά τα ρούχα με τα παπούτσια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν έρθει η ώρα να γδυθείς σκέψου τι βρακί… φόρεσες!

 

Για την ακρίβεια υπάρχουν έξι τύποι παπουτσιών που είναι πάντα στη μόδα και δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου καθώς θα σε βγάλουν «ασπροπρόσωπο» από το πρωί ως το βράδυ τόσο στις καθημερινές όσο και στις πιο επίσημες εμφανίσεις σου.

Δες ποια είναι αυτά:

  1. Αθλητικά

Γιατί τα αθλητικά παπούτσια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι άνετα ευκολοφόρετα” casual και sport αναλόγως του συνδυασμού στον οποία εσύ θα τα εντάξεις. Είναι τα παπούτσια που κάθε άντρας οφείλει να έχει στη γκαρνταρόμπα του καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα “τα λιώσεις” στη χρήση και θα τα ευχαριστηθεί να τα φοράει.

 

  1. Brogues

Άλλο ένα “alltimeclassic” fashiontrend καθώς δεν “πέφτουν” ποτέ από τη μόδα. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το χαμηλό τους τακούνι η σύνθεσή τους που είναι patchwork (αποτελείται δηλαδή από πολλά επίπεδα δέρματος που ενώνονται) οι διακοσμητικές οπές τους (δηλαδή οι μικρές τρύπες) τα κορδόνια και το ελαφρώς μυτερό μπροστινό τους μέρος. Ως υποδήματα έχουν τις καταβολές τους στη Σκωτία και την Ιρλανδία και θεωρούνταν ιδανική επιλογή παπουτσιού για casual αλλά και για επαγγελματικές περιστάσεις. Επίσης  είναι παπούτσι που μπορείς να το φορέσεις από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη άνετα! Επιπλέον δεν έχουν «ηλικία» μιας και αναλόγως του γούστου και του στιλ σου μπορείς να τα βρεις τόσο σε πολύ μοντέρνες version (π.χ. με prints) αλλά και σε πιο απλές minimal. Μποτάκια (αρβυλάκια με λάστιχο στο πλάι, ορειβασίας)

 

  1. Μποτάκια

Είναι τα άκρως χειμερινά παπούτσια καθώς είναι «κομμένα και ραμμένα» για τις καιρικές συνθήκες της συγκεκριμένης εποχής. Φορώντας τα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ούτε βροχές ούτε χιόνια καθώς θα κρατούν τα πόδια σου ζεστά και στεγνά. Άλλο ένα πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορείς να τα φορέσεις -αναλόγως στιλ- και με casual και με πιο formaloutfits σου ενώ ταυτόχρονα θα εκπέμπεις χάρη σε αυτά έξτρα αρρενωπότητα.

 

  1. Για το κοστούμι

Η πιο κλασσική επιλογή που σχεδόν ποτέ δεν θα σας προδώσει είναι ένα μαύρο δερμάτινο παπούτσι και αν είναι δυνατόν με κορδόνια. Μικρότερο ρόλο παίζει το εάν τα παπούτσια σας θα είναι σε γυαλιστερό ή σε ματ χρώμα αρκεί να ξεχωρίζετε την περίσταση. Στις πλέον επίσημες καταστάσεις αν μπορείτε αποφύγετε την πολλή… “λάμψη” στα πόδια! Από κει και μετά θυμηθείτε ότι τα \’μαύρα\’ με κορδόνια είναι ότι πιο “in” για τις πιο επίσημες περιστάσεις.

 

  1. Για βόλτα

Μεγάλη η ποικιλία των επιλογών. Μαύρα ή καφέ μποτάκια ή ημιμποτάκια αθλητικά ή μη όλα ταιριάζουν αρκεί να συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους. Είναι προφανές πως τα μαύρα ημιμποτάκια ταιριάζουν με σκούρα υφασμάτινα παντελόνια και ανοικτά πουκάμισα και τα καφέ ή τα αθλητικά με τα τζιν ή τις φόρμες. Εννοείται πως δεν φοράμε φόρμα με δερμάτινα μποτάκια ή “κλασσικά” παπούτσια!!!

 

  1. Στη δουλειά

Αν δεν είστε υποχρεωμένος να φοράτε κοστούμι στη δουλειά μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε κάτι σε καφέ σε κλειστό ή σε κάζουαλ. Τα γνωστά μας loafer είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή.