fbpx

Μάθε πόσα burger μπορείς να φας χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου!

Μάθε πόσα burger μπορείς να φας χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου!

Burger και διατροφή δεν συμβαδίζουν στη διατροφή! Όμως Μπορεί να μετρηθεί με αριθμούς η απόλαυση; Έχουν σημασία οι αριθμοί μπροστά στην ιεροτελεστία της καταβρόχθισης ενός γευστικότατου  burger όταν επιστρέφουμε πεινασμένοι και κουρασμένοι από την δουλειά;

Στην περίπτωση του burger ισχύει ο κανόνας της «πληθωρικότητας»: Με όσα περισσότερα υλικά το φορτώνουμε, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η «βόμβα» θερμίδων και λίπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες ποιος είναι ο κανόνας 90-01 που θα εκτινάξει τον μεταβολισμό σου

 

Συγκεκριμένα, αν πάρουμε διπλό μπιφτέκι, οι θερμίδες διπλασιάζονται, αν από απλό burger κάνουμε «αναβάθμιση» σε cheeseburger προσθέτουμε 50 θερμίδες, ενώ αν μας αρέσει το bacon, σχεδόν διπλασιάζουμε την θερμιδική αξία του γεύματος.

Θερμίδες: Ξεκινούν από 245 για το απλό burger με ψωμάκι, μπιφτέκι και κέτσαπ ή σαλάτα, ενώ μπορούν να φτάσουν τις 490 αν πρόκειται για διπλό burger (ποσοστό λίπους 8-28%).

Πόσα burger μπορείς λοιπόν να φας τη βδομάδα;

Μπορείς να φας όσα αντέξεις την ημέρα εκτόνωσης από τη διατροφή, μια μέρα δηλαδή χωρίς να έχεις πρόβλημα.

Μπορείς όμως να φας και ένα κάποια μέρα της βδομάδας. Με μια φορά δεν θα χαλάσει η διατροφή σου και ούτε θα γίνει …χοντρός. Πρόσεχε όμως μη σου γίνει συνήθεια!

Από την άλλη καλό θα είναι να φορτώνετε το burger με τυριά, bacon και λιπαρές σος. Αν έχετε την δυνατότητα, φτιάξτε μόνοι σας το burger, ώστε να είναι σπιτικό. Μην το συνοδεύετε με τηγανιτές πατάτες!