fbpx

Μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση

Μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις να έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Για τον άντρα, όμως, που δεν έχει αυτοπεποίθηση, είναι ακόμα χειρότερο γιατί η γυναίκα έχει πάντα τον …αέρα και τα μέσα να το κρύβει πίσω από ένα ντύσιμο, ένα βάψιμο, ένα μαλλί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αποβάλεις αν θες να γίνεις καλύτερος

 

Για τον άνδρα είναι μία κρυφή πληγή η οποία όσο υπάρχει και δεν επουλώνεται οδηγεί στα εξής. Δες τι κάνει ο άντρας χωρίς αυτοπεποίθηση για να τα αποφύγεις:

 

Ερωτεύεται σπάνια

Και αυτό γιατί φοβάται τη δέσμευση και τον πόνο που μπορεί να του προκαλέσει ένας χωρισμός. Αυτό πάλι , γιατί απλά δεν έχει άμυνα να τον αντιμετωπίσει. Πριν όμως φτάσουμε στον χωρισμό, ας δούμε πρώτα τι γίνεται στη σχέση… Ο άνδρας με χαμηλή αυτοπεποίθηση όταν δεν ερωτεύεται, νομίζει ότι ερωτεύεται! Συνέχεια, και με την οποιαδήποτε. Έχοντας αυτήν την ψευδαίσθηση , είναι ικανός να μείνει σε μία ημίμετρη σχέση για καιρό, απλά γιατί βολεύεται σε καταστάσεις και μέτρια έως μηδαμινά αισθήματα, τα οποία ωστόσο του προκαλούν την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζονται όλοι οι ανασφαλείς άνθρωποι. Ο καιρός περνά, οι ίδιοι βαριούνται αλλά είναι ήρεμοι, άρα δεν κουνιούνται. Και κάπως έτσι φεύγει και η ζωή. Όταν όμως ο εν λόγω ερωτεύεται, τότε τα πράγματα είναι αλλιώς. Αισθήματα υπάρχουν. Εκεί που πάσχει είναι στα μέσα να μπορέσει να τα εκφράσει, να τα επικοινωνήσει και να τα βιώσει και ο ίδιος.

 

Δεν εκδηλώνεται

Μπορεί να φλέγεται από έρωτα, να έχει ανάγκη τη γυναίκα που είναι στο πλευρό του, να τη θέλει και να παραμιλά για χάρη της. Εκείνη όμως δεν θα καταφέρει να μάθει ποτέ την ένταση των συναισθημάτων που μπορεί να τρέφει για εκείνη ο σύντροφος της ακριβώς γιατί αυτός δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Αποτέλεσμα; Χάσμα επικοινωνίας. Ο άνδρας με χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν αγαπά ιδιαίτερα το σεξ. Όχι γιατί δεν είναι καλός, αρκετός ή σέξυ. Οι περισσότεροι είναι σωστές βόμβες που απλά δεν το ξέρουν. Αλλά η κακή σχέση που έχουν με τον εαυτό τους και τον τρόπο που φιλτράρουν τα συναισθήματα τους, τους εμποδίζει να θέλουν να τα εκφράσουν και μέσω του σεξ, γιατί αυτό απαιτεί πιο κοντινή επαφή με τον σύντροφο ειδικά όταν υπάρχει συναίσθημα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, η σεξουαλική ζωή ενός άνδρας που δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του, μπορεί να είναι καλύτερη και πιο δραστήρια όταν δεν είναι σε σταθερή σχέση με μία γυναίκα που έχει ερωτευτεί.

 

Δεν παίρνει πρωτοβουλίες

Το άγχος και το αίσθημα την απόρριψης που μπορεί να κρύβεται πίσω από μία απόφαση που καλείται να πάρει , από το πιο απλό μέχρι το πιο μεγάλο , είναι κάτι που τον καθηλώνει και τον αποτρέπει να ενεργεί και πράττει. Κάπως έτσι έρχεται η διαταραχή στους ρόλους των δύο, ειδικά αν η άλλη είναι πιο μάγκας από τον ίδιο. Είναι ζήτημα χρόνου, ο άνδρας να νιώσει ευνουχισμένος και να κατηγορήσει μάλιστα αδίκως τη σύντροφο ότι τον ευνούχισε αυτή! Γιατί ο άνδρας με χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν παίρνει και ποτέ την ευθύνη των πράξεων του!

 

Παρουσιάζει στοιχεία κατάθλιψης

Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, δραστήριος και εξωστρεφής, ενώ φοβάται να εκφραστεί ελεύθερα στο πλαίσιο μίας σχέσης, καταδικάζοντας ο ίδιος τον εαυτό του από τον φόβο της αντίδρασης που φαντάζεται ότι μπορεί να προκαλέσει στη σύντροφο του, μία του σκέψη, μία του κίνηση , μία του ανάγκη. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική και σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτό που χτίζει στο μυαλό του ο άλλος, αλλά δεν θα το μάθει ποτέ γιατί απλά ο άνδρας χωρίς αυτοπεποίθηση φοβάται την αλήθεια. Για αυτό και λέει και ψέματα. Είτε από φόβο μην επικριθεί, ειδικά από πρόσωπα των οποίων έχει ανάγκη την έγκριση και την αναγνώριση, είτε γιατί φοβάται μη χάσει ανθρώπους από γύρω του ως συνέπεια σε μία του πράξη, ενέργεια ή σκέψη, είτε για να παραπλανήσει ως προς την χαμηλή εικόνα που έχει για εκείνον, ο άνδρας με χαμηλή αυτοπεποίθηση θα πει ψέματα ή θα κρύψει την αλήθεια. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι πως μία αλήθεια δεν μένει ποτέ για πάντα κρυφή, ενώ το ψέμα μόλις αποκαλυφθεί , από μόνο του είναι αρκετό για να προκαλέσει όλα αυτά τα οποία φοβάται και τα οποία τον οδηγούν στο ψέμα.

 

Δεν έχει καλές επαγγελματικές επιδόσεις

Η έλλειψη αυτοεκτίμησης και η κακή εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του, γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους γύρω μας, με αποτέλεσμα οι άλλοι να μας φέρονται όπως νιώθουμε ότι μας αξίζει. Οι ευκαιρίες τρομάζουν, οι τολμηρές κινήσεις αποφεύγονται, το όραμα απουσιάζει, ο στόχος φαίνεται άπιαστος και η στασιμότητα είναι κάτι που προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του, όσο και αν γκρινιάζει.

 

Γοητεύεται πάντα από δυναμικές γυναίκες

Στην αρχή νιώθει όμορφα γιατί τον καλύπτει. Μετά νιώθει λίγος δίπλα της και αρχίζουν τα προβλήματα. Όταν η σχέση βαλτώσει και λυθεί, εκείνος θα καταφύγει σε μία γρήγορη ασφαλή ανώδυνη και αδιάφορη λύση , αναζητώντας πρώτον επιβεβαίωση, και έπειτα, την ηρεμία και την ασφάλεια που του στερούσε τόσο καιρό η παρουσία μίας δυναμικής γυναίκας στο πλευρό του. Με τη διαφορά ότι η μόνη ηρεμία που αποκτά είναι η ανακούφιση του ότι δεν χρειάζεται πια να νιώθει λίγος, ανεπαρκής και ανίκανος αλλά και όλα αυτά τα αρνητικά αισθήματα κατωτερότητας που τον οδηγούσαν σε εσωτερική ένταση και πίεση. Η δυναμική γυναίκα κατηγορείται ως η αιτία της εσωτερικής του κατάστασης. Η απομάκρυνση του από αυτήν και ότι του γεννά, απλά τον καθησυχάζει. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο όταν στη συνέχεια επιλέγει να έχει δίπλα του μία νέα γυναίκα , κατώτερη από από την προηγούμενη αλλά και από τον ίδιο, που απλά τον ανεβάζει γιατί αυτή είναι πιο κάτω, και όχι ο άνδρας πιο ψηλά.

 

Δεν κοιτάει το πρόβλημα στα μάτια

Είναι οπαδός της παυσίπονης λύσης. Στρουθοκαμηλίζει και προτιμά τις γρήγορες μεσοβέζικες λύσεις προκειμένου να νιώσει άμεσα καλά. Και όταν του πεις να πάρει βοήθεια, το βάζει στα πόδια.