fbpx

Μάθε τι θέλουν οι γυναίκες για να είναι ευχαριστημένες από τη σχέση!

Μάθε τι θέλουν οι γυναίκες για να είναι ευχαριστημένες από τη σχέση!

Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι άντρες συνήθως με ένα τόνο αγανάκτησης ή απελπισίας και καθρεφτίζει τη σύγχυση που επικρατεί στις σχέσεις, αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας στα ζευγάρια. Έτσι, οι σύντροφοι δεν ζητούν αυτά που πραγματικά χρειάζονται, αλλά πολλές φορές κάνουν το μεγάλο λάθος να σκέφτονται ότι: «αν με αγαπούσε πραγματικά θα έπρεπε να το είχε καταλάβει…». Η συγκεκριμένη τεχνική του «διαβάσματος της κρυστάλλινης σφαίρας» έχει αποδειχθεί τελείως λανθασμένη και καταστροφική!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι τον μετράς σωστά – Μάθε πόσο τον θέλουν οι γυναίκες!

 

Μια λοιπόν που η γυναίκα σας μπορεί να μην σας «βοηθήσει» και πολύ ως προς το τι την κάνει ευτυχισμένη, στις παρακάτω γραμμές περιγράφω μερικές πρακτικές και εξαιρετικά αποτελεσματικές συμβουλές:

 

Να είστε αληθινός

Μπορεί να σας φανεί ακατανόητο, αλλά οι περισσότεροι άντρες «παίζουν θέατρο» στις σχέσεις και στο σεξ για να κατακτήσουν και να ικανοποιήσουν μια γυναίκα. Αυτό, όμως, σημαίνει απλά ότι δεν έχουν ουσιαστική αυτοπεποίθηση και δεν πιστεύουν ότι θα τους εκτιμήσει η γυναίκα, αν δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό. Έτσι, ακόμα και αν βραχυπρόθεσμα «κερδίσουν» τη γυναίκα, είναι βέβαιο ότι σε μια μακροπρόθεσμη σχέση η «παράσταση» θα τελειώσει και η γυναίκα θα απογοητευτεί από την αλλαγή την οποία θα διαπιστώσει. Το να είστε αληθινός δεν σημαίνει να είστε εγωιστής. Αντίθετα, σημαίνει να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντα, τα άγχη και τις επιθυμίες σας. Σημαίνει να μοιραστείτε αυτά που πραγματικά νοιώθετε και πιστεύετε. Η ειλικρίνεια αποτελεί τη βάση κάθε επιτυχημένης μακροχρόνιας σχέσης.

 

Ασχοληθείτε με τα μικρά πράγματα

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες θέλουν μεγάλες και δραματικές επιδείξεις έρωτα και αφοσίωσης. Η αλήθεια είναι ότι οι απλές πράξεις φροντίδας και ενδιαφέροντος είναι τις περισσότερες φορές πιο αποτελεσματικές στο να κρατήσουν μια γυναίκα ευτυχισμένη με το σύντροφό της. Δεν χρειάζεται να της χαρίζετε κάθε μέρα λουλούδια ή κοσμήματα, αλλά μπορείτε να φροντίζετε το σέρβις του αυτοκινήτου της, να μοιράζεστε τις δουλειές στο σπίτι ή να κανονίζετε τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού. Η ιδέα είναι ότι οι καθημερινές προσωπικές πράξεις φροντίδας δημιουργούν και συντηρούν στις γυναίκες ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, το οποίο έχει γι αυτές καθοριστική σημασία.

 

Δείχνετε την εκτίμησή σας

To χειρότερο που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση είναι να θεωρήσετε τη γυναίκα σαν δεδομένη. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε στη σύντροφό σας με λόγια και με πράξεις ότι την εκτιμάτε, ειδικά εάν προσπαθείτε να ξεπεράσετε κάποια προβλήματα που έχετε μεταξύ σας. Δεν αρκεί να νιώθετε ότι την αγαπάτε και ότι έχει μεγάλη αξία για εσάς. Χρειάζεται να το ακούει και να το βλέπει.

 

Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες, όταν είστε μαζί της

Οι γυναίκες είναι από τη φύση ιδιαίτερα ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Όταν κοιτάτε άλλες, νιώθουν ότι εσείς τις συγκρίνετε με αυτές, τους δημιουργείτε ανασφάλεια και θυμό και νιώθουν ότι δεν τις σέβεστε. Επίσης, τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι για εσάς το κοίταγμα είναι σχεδόν ενστικτώδες και δεν σημαίνει ότι δεν σας αρέσει η δική σας γυναίκα ή ότι σκέφτεστε να την απατήσετε. Οπότε πρέπει συνειδητά να αποφεύγετε να κοιτάτε άλλες, τουλάχιστον όταν συνοδεύεστε.

 

Κάντε την να γελά

Αν έχετε παρατηρήσει, σε κάθε συνέντευξη όπου ρωτάνε μια γυναίκα τι την τραβάει σ’ έναν άντρα, σχεδόν πάντα απαντά ότι «έχει χιούμορ και με κάνει να γελώ». Ακόμα και αν δεν είναι πάντα η κύρια αιτία, είναι αλήθεια ότι ένας πολύ καλός τρόπος να κρατήσετε τη σύντροφο σας ευχαριστημένη, είναι να την κάνετε να γελά.

 

Αναζητήστε κοινά ενδιαφέροντα

Η ιδανική σχέση βασίζεται στην ύπαρξη κοινών στόχων στη ζωή, οπότε είστε τυχεροί εάν γνωριστήκατε στα πλαίσια ενός κοινού ενδιαφέροντος ή χόμπι. Ακόμα όμως και να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα βοηθήσει πολύ τη σχέση σας να δείξετε ενδιαφέρον για ένα θέμα ή μια δραστηριότητα που την παθιάζει. Μπορεί να μην σας ενθουσιάζει, αλλά είναι βέβαιο ότι εκείνη θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την κίνηση σας.

 

Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση

Παρόλο που οι γυναίκες δεν δίνουν την ίδια σημασία στην εξωτερική εμφάνιση που δίνουν οι άντρες, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τη δική σας όσο γίνεται περισσότερο. Μη χαλαρώσετε τώρα που την «κερδίσατε», γιατί μπορεί εύκολα να τη χάσετε! Σαν αποτέλεσμα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το ντύσιμο, το βάρος, το ξύρισμα και τη γενικότερη εμφάνισή σας όχι μόνο έξω από το σπίτι, αλλά και μέσα σ’ αυτό. Ρωτήστε τον εαυτό σας για το πόσο ελκυστικό θα σας έβρισκε η τωρινή σας γυναίκα, αν σας είχε αρχικά δει δέκα κιλά βαρύτερο, αξύριστο και κακοντυμένο. Σε τελική ανάλυση, το θέμα της εγκατάλειψης της φροντίδας για την εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένα συνηθισμένο αντρικό παράπονο απευθυνόμενο στις συζύγους τους. Οπότε μην κάνετε ότι δεν θέλετε να σας κάνουν!

 

Άρθρο του Χάρη Καραουλάνη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, MA, EuroPsy, ECP, MBPsS