fbpx

Μάθε το σωστό και το λάθος στο ταξίδι για τη παραλία με τη μηχανή σου

Μάθε το σωστό και το λάθος στο ταξίδι για τη παραλία με τη μηχανή σου

Η ζέστη είναι ανυπόφορη και φυσικά μια εκδρομή στη παραλία είναι ότι πρέπει. Έτσι λοιπόν καβαλάς την αγαπημένη σου μηχανή και παίρνεις τον δρόμο για θάλασσα. Πως ταξιδεύεις; Γνωρίσεις ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος τρόπος;

Πολλοί είναι εκείνοι οι μοτοσικλετιστές που επιλέγουν τον λάθος τρόπο επικαλούμενοι τη ζέστη. Και δεν λέμε για το κράνος, αυτό το φοράνε οι περισσότεροι τουλάχιστον.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν ο μοτοσικλετιστής με εξάρτηση στο δρόμο για την παραλία φαντάζει σε κάποιους …εξωγήινος

 

Ο λάθος τρόπος είναι αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία. Βερμούδα, μπλουζάκι και αθλητικά κάτι που σημαίνει ότι σε μια ενδεχόμενη πτώση τα τραύματα στο σώμα θα είναι τόσα πολλά και βαθιά που δεν θα επουλωθούν εύκολα και ίσως αφήσουν μόνιμα σημάδια.

 

 

Φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν θα σπάσει κάποιο χέρι ή πόδι! Ακόμα με αυτό το ντύσιμο κινδυνεύεις και με εγκαύματα από τον ήλιο και τσιμπήματα από έντομα.

Ο σωστός τρόπος είναι η πλήρης εξάρτηση όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Μπορεί να είναι ταλαιπωρία να ξεντύνεσαι όταν φτάσεις στη παραλία ή να ντύνεσαι όταν θα φύγεις, όμως σου δίνει ασφάλεια σε ενδεχόμενο ατύχημα.

 

 

Μπουφάν, παντελόνι, μπότες, προσφέρουν με τις ενισχύσεις τους προστασία σίγουρα πολύ περισσότερη από το μπλουζάκι και τη βερμούδα. Από την άλλη το ισοθερμικό διατηρεί δροσερή τη θερμοκρασία του σώματος και απορροφά τον ιδρώτα.

Αν πάλι δεν αντέχεις το ισοθερμικό μπορείς να ταξιδέψεις γυμνός από μέσα από τη φόρμα κάτι που προτιμούν και πολλοί οδηγοί του MotoGP στις ζεστές μέρες των αγώνων.

 

Είτε φοράς ισοθερμικό, είτε μείνεις γυμνός μέσα από τη φόρμα να μην ξεχάσεις την ενυδάτωση. Η αφυδάτωση καραδοκεί ειδικά με τις μεγάλες ζέστες και είναι ο πιο ύπουλος εχθρός για την ασφάλεια σου. Πιες νερό πριν ξεκινήσεις και έχε μαζί σου στο σακίδιο ένα ακόμα μπουκάλι. Αν διψάσεις μην διστάσεις να σταματήσεις για να ενυδατωθείς.

Σε γενικές γραμμές η προστασία και η πρόληψη είναι το καλύτερο για να μην μετανιώσεις πικρά σε ένα ταξίδι στη παραλία, γιατί μια φορά γίνεται το κακό και το ξέρεις!