
Μάντεψε γιατί ίσως χρησιμοποιείς λάθος ζυμαρικό στα μακαρόνια με κιμά
Στα ελληνικά τα λέμε μακαρόνια με κιμά, οι Ιταλοί που ξέρουν καλύτερα τα λένε με σάλτσα μπολονέζ και έχει να κάνει κυρίως με σάλτσα που γίνεται από κρέας από μοσχαρίσιο ποντίκι ή ελιά και όχι κιμά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το «παρεξηγημένο» κοφτό μακαρονάκι γίνεται τέλειο με θαλασσινά!
Αλλά εμείς ας μείνουμε στην εκδοχή του κιμά! Κάνεις την σάλτσα, τον κιμά δηλαδή με μια συνταγή με κιμά, όμως το λάθος που κάνεις είναι στα …ζυμαρικά!
Στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες χρησιμοποιούμε σπαγγέτι και αυτό είναι το λάθος. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν ταλιατέλες ή οι παπαρδέλες και όχι τα μακαρόνια σπαγγέτι.
Τον λόγο δεν το φαντάζεσαι! Με το σπαγγέτι ο κιμάς ή αν την κάνεις παραδοσιακή ιταλική, το κρέας μένει στο πιάτο, ενώ με τις ταλιατέλες ή τις παπαρδέλες το κρέας κολλάει στο ζυμαρικό λόγω του πλάτους τους και δίνει την τέλεια γεύση, χωρίς να μένει στο τέλος του γεύματος, το περισσότερο στο πιάτο!