fbpx

Μήπως είναι καιρός να κάνεις διάλλειμα για τα Χριστούγεννα;

Μήπως είναι καιρός να κάνεις διάλλειμα για τα Χριστούγεννα;

Προπόνηση και γιορτές; Δεν μπορεί, θα έχετε αναρωτηθεί να κάνω προπόνηση ή να την κόψω τελείως;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Μπορείς να κάνεις προπόνηση ακόμα και τη παραμονή των Χριστουγέννων, μπορεί και  να μην κάνεις όλες τις γιορτές για να ξεκουραστείς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μεγάλα προβλήματα είναι ίδια για όλους τους άντρες

 

Όμως καλό είναι να ακούς το σώμα σου. Μπορεί εσύ να έχεις όρεξη  να προπονηθείς αλλά εκείνο να χρειάζεται ξεκούραση και η αλήθεια είναι ότι δεν είσαι αθλητής υψηλών επιδόσεων και αξιώσεων, με αγωνιστικό πρόγραμμα που είναι ανελαστικό μέσα στο έτος και σας αναγκάζει να βρίσκεστε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Έτσι λοιπόν δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν κάνεις γυμναστική στις γιορτές. Γιατί η γυμναστική δεν είναι σαν την αντιβίωση, που αν δεν την πάρεις σε συγκεκριμένες δόσεις, σε συγκεκριμένες ώρες «χαλάει ο κύκλος».

Κοντολογίς, αν δεν κάνεις γυμναστική στις γιορτές, δεν θα συμβεί και τίποτε τρομερό. Όταν επιστρέψεις στις προπονήσεις σε ελάχιστες μέρες θα έχεις ξαναβρεί το ρυθμό σου. Μάλιστα μπορεί να αποδώσεις και καλύτερα ειδικά αν το σώμα σου χρειαζόταν την ξεκούραση!