fbpx

Μαγευτικός Oliveira και …αδιάβροχος Quartararo οι εκπλήξεις του MotoGP της Ινδονησίας

Μαγευτικός Oliveira και …αδιάβροχος Quartararo οι εκπλήξεις του MotoGP της Ινδονησίας

Όταν έπεσαν οι πρώτες σταγόνες στην Ινδονησία και όταν λίγο αργότερα η βροχή μετατράπηκε σε καταιγίδα, η σκέψη όλων ήταν ότι ο poleman Fabio Quartararo θα καταποντιστεί μαζί με τα νερά της βροχής στον αγώνα που ακολουθούσε.

Όταν όμως έσβησαν τα κόκκινα φώτα όμως όλοι εξεπλάγησαν! Ο Fabio που όπως ο ίδιος είχε δηλώσει –και έδειξε και η πράξη- φοβόταν το βρεμένο, ξεχύθηκε μπροστά κάνοντας μάλιστα διαφορά. Βέβαια δεν υπολόγισε τον Πορτογάλο Miguel Oliveira που σύντομα τον πέρασε και από εκείνη τη στιγμή κράτησε την πρωτιά μέχρι την καρό σημαία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μαγικός Bastianini στο πρώτο MotoGp – Πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα στη Yamaha

 

Ο Miguel Oliveira που έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα μετά από μια ….χειρουργική προσπέραση του παγκόσμιου πρωταθλητή. Στη συνέχεια ακολούθησε και ο Johann Zarco, πέρασε το συμπατριώτη του και για μερικούς γύρους ανέπτυξαν απόσταση.

 

 

Ο αγώνας άρχισε με μία ώρα περίπου καθυστέρηση λόγο της βροχής αλλά άξιζε την αναμονή.

Χαρακτηριστικοί ήταν οι πανηγυρισμοί του Fabio Quartararo που πανηγύρισε σαν νίκη την δεύτερη θέση και μάλλον δεν είχε άδικο αφού ο ίδιος είχε δηλώσει πέρσι ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το βρεμένο!

 

 

Μάλιστα η εξοικείωση του Γάλλου στη βροχή ήταν τέτοια που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati, Jack Miller ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για «επιθετική οδήγηση» στο προσπέρασμα που του χάρισε τη δεύτερη θέση.

Η πρώτη κόντρα των δύο αναβατών συνέβη μόλις στον δεύτερο γύρο, όπου ο Miller πέρασε τον Quartararo στην πρώτη στροφή. Ο Γάλλος αναβάτης προσπάθησε να τον φτάσει από την εξωτερική στην έξοδο της στροφής και το ζεύγος είχε εκεί μια μικρή επαφή.

Ο Miller ένιωσε ότι η αντεπίθεση του Quartararo έγινε με έναν αχρείαστο τρόπο και ήταν προφανώς δυσαρεστημένος για το περιστατικό με τον Johann Zarco στην ίδια στροφή, με τον Quartararo να επαναλαμβάνει την μανούβρα και να αναγκάζει τον Zarco να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του.

 

 

Συνοπτικά όταν έσβησαν τα φώτα  στην Ινδονησία για την μεγάλη κατηγορία. Ο Quartararo είχε μια απίστευτη εκκίνηση από την pole position και έστριψε εύκολα πρώτος. Ο Oliveira έκανε μια εκκίνηση που θα έπρεπε να διδάσκεται και από την έβδομη θέση ανέβηκε στην δεύτερη, με τον Jack Miller να βρίσκεται από έκτος τρίτος.

Στην αρχή του δεύτερου γύρου, ο Oliveira και ο Miller πέρασαν τον Quartararo. Στρην συνέχεια, ο Miller πέρασε τον Oliveira για να ανέβει στην πρώτη θέση, με τους δύο τους να ξεφεύγουν από τον Quartararo στην τρίτη θέση, ο οποίος είχε κολλητά πίσω του τους Alex Rins, Johann Zarco και τον Joan Mir.

 

 

Οι Rins και Zarco κατάφεραν να περάσουν τον Quartararo, αλλά είχαν ήδη μια διαφορά 2,4 δευτερολέπτων από τους Miller και Oliveira. O τελευταίος πέρασε την Ducati του Miller στην 12η στροφή του 6ου γύρου, με τον Francesco Bagnaia να έχει μια δύσκολη στιγμή στην πρώτη στροφή, αλλά να καταφέρνει να κρατηθεί πάνω στην μοτοσυκλέτα του. Ο Bagnaia βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην 12η θέση, πίσω από τον Pol Espargaro και τον Brad Binder, ενώ ο Enea Bastianini βρισκόταν στην 20η θέση και ζοριζόταν.

Έχοντας μόλις περάσει τον Franco Morbidelli για την έβδομη θέση, ο Jorge Martin έπεσε στην πρώτη στροφή, ενώ μπροστά ο Oliveira είχε αυξήσει την διαφορά του στα 1,6 δευτερόλεπτα. Ο Miller ήταν δεύτερος, ο Rins τρίτος, ο Zarco τέταρτος και ο Quartararo πέμπτος με 12 γύρους να απομένουν.

 

 

Στην μέση του αγώνα,ο Zarco ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα. Πέρασε τον Rins στην 12η στροφή για να ανέβει στην τρίτη θέση και άρχισε να κυνηγά τον Miller. Τον έφτασε και προσπαθούσε απεγνωσμένα να προσπεράσει τον αναβάτη της εργοστασιακής Ducati, ενώ πιο πίσω ο Quartararo μόλις είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό. Με πέντε γύρους να απομένουν, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 είχε ανέβει στην τρίτη θέση και μαζί με τον Zarco άρχισαν να ξεφεύγουν μπροστά από τον Αυστραλό αναβάτη.

Στους τελευταίους γύρους ο Quartararo μείωσε την διαφορά από τον Oliveira, αλλά ο χρόνος δεν έφτανε σε έναν αγώνα που είχε συντομευτεί στους 20 γύρους για λόγους ασφαλείας. Ο Oliveira πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Quartararo να παίρνει μια καταπληκτική νίκη στην βροχή και τον Zarco να περιορίζεται στην τρίτη θέση..

 

 

Ο Jack Miller, παρά τον αρχικό του ρυθμό τερμάτισε τον αγώνα στην τέταρτη θέση, μπροστά από τους αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir. O Franco Morbidelli έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 7η θέση, με τον Brad Binder να ανεβαίνει προς το τέλος στην 8η θέση. Ο Aleix Espargaro ήταν ένατος, ενώ εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο rookie, Darryn Binder, ο οποίος είχε βρεθεί στην όγδοη θέση και μετά την μάχη με τον αδερφό του και τον Aleix έκλεισε την δεκάδα.

«Δεν έχω λόγια, περίμενα έναν στεγνό αγώνα στον οποίο ήξερα ότι είχα τον ρυθμό να κερδίσω και μετά άρχισε να βρέχει…», είπε ο Quartararo μετά το τέλος του αγώνα «Μου πήρε χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι μπορούσα να πάω τόσο γρήγορα στο βρεγμένο».

Από την πλευρά του ο νικητής του αγώνα Miguel Oliveira δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα. Ένας αγώνας στο βρεγμένο είναι πάντα δύσκολος στη διαχείρηση. Αρχικά δεν ξέραμε καν αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο, καθώς σκεφτόμασταν να αναβάλουμε τον αγώνα, αλλά, εν τέλει, είμαι ενθουσιασμένος. Σε κάποιους τομείς ένιωθα ανταγωνιστικός, ενώ άλλους έπρεπε να τους διαχειριστώ, να αποφύγω τους κινδύνους. Ήξερα ότι ερχόταν ο Fabio, στην πραγματικότητα στους τελευταίους τρεις γύρους προσπαθούσα να μην πέσω και στο τέλος κατάφερα να κερδίσω».

 

Επόμενος αγώνας 3 Απριλίου Αργεντινή