fbpx

Μερικά συμπληρώματα είναι πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες ώρες – Μάθε ποια είναι

Μερικά συμπληρώματα είναι πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες ώρες – Μάθε ποια είναι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν μερικά συμπληρώματα που είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αν και οι ειδικοί λένε ότι για ορισμένα συμπληρώματα δεν έχει σημασία ποια ώρα της ημέρας τα παίρνεις σε σχέση με το πόσο καλά θα απορροφηθούν από το σώμα, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας μπορεί να αυξήσει τα οφέλη τους. Ορισμένα συμπληρώματα προορίζονται επίσης να χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ άλλα μπορούν να λαμβάνονται κατά διαστήματα ή ανάλογα με τις ανάγκες σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως μπορείς να καταλάβεις αν έχεις έλλειψη βιταμίνης Β12

 

Αλλά προτού αρχίσεις να παίρνεις συμπληρώματα, φρόντισε να διαβάσεις την ετικέτα, τα συστατικά και τις οδηγίες και να ζητήσεις τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού ή του φαρμακοποιού. Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα που πρέπει να παίρνεις το πρωί, το απόγευμα ή το βράδυ κάθε μέρα;

 

Το πρωί: Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Ξεκίνα τη μέρα σου με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς οι βιταμίνες Β είναι υδατοδιαλυτές και απορροφώνται καλύτερα το πρωί με ένα ποτήρι νερό και όχι με φαγητό. Φρόντισε να πάρεις αυτό το συμπλήρωμα περίπου 30 λεπτά πριν φας το πρωινό σου.

Οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες για τον οργανισμό για πολλούς λόγους, όπως για τη φυσική παραγωγή ενέργειας, για την υγεία των κυττάρων και των οργάνων και για την ομαλή λειτουργία των νεύρων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πολυβιταμίνη, η οποία περιέχει όλες ή τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β μαζί με πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

 

Το μεσημέρι: BCAA

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, είναι συνηθισμένο να νιώθεις κάποια κόπωση, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λήψη ενός συμπληρώματος ενέργειας για την καταπολέμηση της μεσημεριανής κούρασης είναι ιδανικό.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πριν την προπόνηση ή ένα προϊόν ενυδάτωσης εάν προπονείσαι το μεσημέρι ή κάποιο άλλο συμπλήρωμα που ενισχύει την ενέργεια. Αναζήτησε συστατικά όπως ashwagandha, καφεΐνη και L-θεανίνη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, κιτρουλίνη και BCAA. Τα BCAA, αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου, είναι μια ομάδα τριών βασικών αμινοξέων: λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη. Λαμβάνονται συχνά για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μυών και να βελτιώσουν την απόδοση της άσκησης.

Ωστόσο εάν είσαι λάτρης της καφεΐνης, πρέπει να είσαι προσεκτικός με τη χρήση αυτών των συμπληρωμάτων και να μην τα πάρεις πιο αργά μέσα στην ημέρα, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σου. Συνήθως, η καφεΐνη παραμένει στο σώμα σου σε σημαντικά επίπεδα για περίπου έξι ώρες μετά την κατανάλωση, αλλά αυτό μπορεί να εξαρτάται από τη δική σου ανοχή στην καφεΐνη.

 

Το βράδυ: Σκόνης πρωτεΐνης

Η λήψη σκόνης πρωτεΐνης που περιέχει πρωτεΐνες που πέπτονται αργά, όπως η καζεΐνη, είναι ιδανικό συμπλήρωμα για μετά το δείπνο ή πριν τον ύπνο. Η πρωτεΐνη καζεΐνης είναι υπέροχη για κατανάλωση το βράδυ, επειδή παρέχει παρατεταμένη απελευθέρωση αμινοξέων στους μυς και το σώμα ενώ εσύ κοιμάσαι.  Η ανάπαυση και η αποκατάσταση συμβαίνουν κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου, και η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση αυτού. Έτσι, εάν χρειάζεσαι ένα σνακ πριν κοιμηθείς, πιες ένα ελαφρύ πρωτεϊνικό shake για να σε κρατήσει χορτάτο όλη τη νύχτα και να ενισχύσει τη γρήγορη αποκατάσταση.