fbpx

Με ένα τρομακτικό ατύχημα ολοκληρώθηκε η χρονιά στην F1

Με ένα τρομακτικό ατύχημα ολοκληρώθηκε η χρονιά στην F1

Ένα τρομακτικό ατύχημα είχε ο πιλότος της Formula 1 Νίκο Χούλκενμπεργκ στο σημερινό γκραν-πρι του Άμπου Ντάμπι.

 

 

O Γερμανός πιλότος της Renault είχε επαφή με τον Γκροσάν, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να τουμπάρει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Η σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια της οδήγησης τη νύχτα

 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το γαλλικό μονοθέσιο πήρε φωτιά, ωστόσο η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας αλλά και του γιατρού του αγώνα, ήταν άμεση.

 

 

Ο Χούλκενμπεργκ είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά για εξετάσεις στο ιατρείο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως επειδή ήταν αγωνιστικό συμβάν, κανένας από τους δύο οδηγούς δεν θα τιμωρηθεί.

 

 

H συνολική εξέλιξη του αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούμε να πούμε πως σχεδόν καθρεφτίζει ακριβώς τι συνέβη φέτος γενικά στη Φόρμουλα 1.

 

 

Ο Χάμιλτον τερμάτισε στην κορυφή, ο Φέτελ έμεινε στη δεύτερη θέση, δεν έλειψαν οι ανατροπές και τελικά μία σειρά οδηγών εγκατέλειψαν οριστικά.

Η εξαιρετική απόδοση του Χάμιλτον στα δοκιμαστικά τον έφερε στην pole position, όπου η εκκίνησή του μαζί με τον Μπότας σήμανε πως οι δύο πιλότοι της Mercedes βρέθηκαν με το καλημέρα στην κορυφή της αγέλης.

 

 

Η εκκίνηση πάντως ήταν κακή για τον Φερστάπεν, που βρέθηκε στην δέκατη θέση, ενώ ήταν αρκετά καλή για τον Λεκλέρ, που πέρασε τον Ρικάρντο και βρέθηκε πέμπτος!

Κατά τα άλλα και αυτή η χρονιά της F1 κύλισε περίπου στα ίδια με τον Φέτελ να μην μπορεί για ακόμα μια χρονιά να βγάλει νικήτρια τη Ferrari.

 

 

Ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξε γι’ ακόμα μια φορά πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, παίρνοντας δια περιπάτου την 11η (!) νίκη του μέσα στο 2018 και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ονειρώδη του σεζόν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρέθηκε (όπως, σχεδόν, πάντα από το μέσο της χρονιάς και μετά…) πίσω από τον Βρετανό και ο Μαξ Φερστάπεν συμπλήρωσε το βάθρο σ’ έναν ιδιαίτερο αγώνα, που ήταν ο τελευταίος του Φερνάντο Αλόνσο στην F1 και ο τελευταίος του Κίμι με τη Φεράρι (όπως και ο τελευταίος του Ρικιάρντο με την Ρεντ Μπουλ) .

 

 

Ξεκίνησε στραβά την σεζόν, με τη Φεράρι να είναι σαφώς το πιο γρήγορο μονοθέσιο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να δείχνει έτοιμος για εκθρονίσει την Μερσέντες μετά από μια τετραετία. Από το καλοκαίρι και μετά, όμως, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τα πάντα σωστά, σάρωσε όλους στο διάβα του και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το 2018, παίρνοντας πανεύκολα, τελικά, τη νίκη και στο Άμπου Ντάμπι.

Πίσω από τον Βρετανό τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (ο οποίος, εν αντιθέσει με τον Χαμ, τα έκανε μαντάρα μετά τον Ιούλιο…), με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

 

 

Ρικιάρντο, Μπότας, Σάινθ, Λεκλέρκ, Πέρεζ, Γκροζιάν και Μάγκνουνσεν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο 11ος Αλόνσο- ποσώς, βέβαια, όταν μιλάμε για τον Ισπανό θρύλο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το 2018 πέρασε στο παρελθόν, με την Μερσέντες να παραμένει… εκνευριστικά κυρίαρχη και τη Φεράρι να θέλει, αλλά εμφανώς να μην μπορεί.

Το 2019, θεωρητικά, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους παγκόσμιους πρωταθλητές.