fbpx

Μπορεί ο Vettel να κάνει την ανατροπή μετά τη μεγάλη νίκη στο Spa

Μπορεί ο Vettel να κάνει την ανατροπή μετά τη μεγάλη νίκη στο Spa

Η νίκη του Vettel στο Spa του Βελγίου είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί να φέρει την ανατροπή στο πρωτάθλημα αν ο ίδιος και η ομάδα του προσέξουν στους επόμενους αγώνες.

O Vettel κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με τον Hamilton και έτσι να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού ο Βρετανός προηγείται μόνο με 15 βαθμούς, μια διαφορά οριακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 10 λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά στην ασφάλιση!

 

Ο Vettel που αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο Grand Prix του Βελγίου για το πρωτάθλημα της Formula 1 έχει μπροστά του την ευκαιρία να τη μειώσει στον επόμενο αγώνα, αν βγει πρώτος αυτός και δεύτερος ο Βρετανός ή αν είναι πολύ τυχερός να βρεθεί εκείνος πρώτος κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο σε μη βαθμολόγηση του Hamilton.

 

 

Όπως και να έχει είναι η χρυσή ευκαιρία για τον Vettel να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας στο Βέλγιο ήταν αρκετά συναρπαστικός, αφού λίγο μετά την εκκίνηση σημειώθηκε το σοκαριστικό ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος… απογειώθηκε μετά από σύγκρουση με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Φέτελ δεν ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα, χρειάστηκε να προσπεράσει στη διάρκειά του τον Χάμιλτον για να βρεθεί πρωτοπόρος στην κούρσα και να μείνει εκεί μέχρι το φινάλε.

 

Ο Γερμανός πιλότος κατάφερε να μειώσει έτσι τη διαφορά του από τον Βρετανό, καθώς έχει πλέον 214 βαθμούς έναντι 231 του πρώτου Χάμιλτον. Τρίτος στον αγώνα του Βελγίου ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

 

 

Ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση τον Vettel και έτσι αρκέστηκε στην Ο Hamilton έδειξε πως δεν μπορούσε με τίποτα να κοντράρει τον Vettel…δεύτερη θέση. Παρ’ όλα αυτά ο πιλότος της Mercedes διατήρησε την πρωτοπορία στην βαθμολογία των οδηγών (17 βαθμούς διαφορά) και σίγουρα το ενδιαφέρον για τους επόμενους αγώνες κορυφώνεται όσο ο θεσμός πλησιάζει στο τέλος του (σύνολο 21 αγώνες).

 

 

Το βάθρο στο Βέλγιο συμπλήρωσε ο Max Verstappen με Red Bull. Ο Ολλανδός έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση, προσπέρασε και μάλιστα εντυπωσιακά τα μονοθέσια της Force India και χωρίς να δεχτεί καμία πίεση αλλά ούτε και να πιέσει, τερμάτισε τρίτος.

 

 

Ο αγώνας του Βελγίου είχε και απρόοπτα λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση. Στο τελείωμα της Η McLaren του Alonso… πέταξε μετά τη σύγκρουση…ευθείας, το μονοθέσιο του Hulkenberg έδειξε πως δεν ήταν σε θέση να… φρενάρει.

Το αποτέλεσμα ήταν να εμπλακούν σε ατύχημα οι Alonso και Leclerc, με το μονοθέσιο του Ισπανού (McLaren) να κάνει ένα φοβερό… αεροπλανικό και να καταλήγει εκτός πίστας.

 

 

Στα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση είχαμε και άλλες επαφές, μικρές κυρίως, που κόστισαν όμως σε Raikkonen και Ricciardo.

Τα μονοθέσια της Force India τερμάτισε στο θέσεις 5 και 6Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Bottas που απέσπασε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τερματίζοντας στην 4η θέση.

Ο αγώνας του Βελγίου αποδείχτηκε ιδανικός και για την Force India που είδε τα μονοθέσιά της να τερματίζουν στις θέσεις 5 και 6 με τους Perez και Ocon αντίστοιχα.

 

 

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία.