fbpx

Να γιατί είναι καλό να πίνεις ζεστό τσάι ακόμα και το καλοκαίρι!

Να γιατί είναι καλό να πίνεις ζεστό τσάι ακόμα και το καλοκαίρι!

Αν ταξιδέψεις στην Αραβία εκεί όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 50 βαθμούς θα δεις τους ανθρώπους να πίνουν ζεστό τσάι και σίγουρα δεν είναι χαζοί  κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς τους Ευρωπαίους στην αντιμετώπιση της ζέστης!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες κορμί πρέπει να ξεχάσεις αυτές τις τροφές από το πρωινό σου!

 

Το τσάι είναι γνωστό ότι είναι πιο θρεπτικό από τον καφέ και ειδικά όταν πίνεται ζεστό το καλοκαίρι έχει την ιδιότητα να σε δροσίζει.

Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα PeterMcNaughton  του Πανεπιστημίου του Cambridge η γλώσσα μας διαθέτει κάποια συγκεκριμένα κύτταρα-“υποδοχείς” που αντιδρούν στην ζέστη στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος με την σειρά του απαντάει ενεργοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες μας οι οποίοι μας δροσίζουν.

Ο ιδρώτας μετά την απελευθέρωσή του στην επιφάνεια του δέρματος εξατμίζεται προκαλώντας την απόψυξη της. Συνεπώς την αποβολή θερμότητας ακολουθεί η δροσιά.

«Ένα ζεστό ρόφημα περιέργως έχει επίδραση στους «μηχανισμούς ψύξης” του οργανισμού μας”,” μια επίδραση που υπερβαίνει αυτής που θα το θερμάνει λόγω της υψηλής του θερμοκρασίας του ροφήματος” υποστηρίζει ο Peter Mc Naughton.

Μάλιστα με αυτό τον τρόπο εξηγείται και η επιλογή των ανθρώπων στις Ασιατικές χώρες όπως η Ταΐλάνδη που προτιμούν να τρώμε καυτερά φαγητά προκειμένου να διατηρούνται δροσεροί.