fbpx

Να γιατί η outdoor προπόνηση στο κρύο είναι αποδοτικότερη

Να γιατί η outdoor προπόνηση στο κρύο είναι αποδοτικότερη

Η προπόνηση στο ύπαιθρο τον χειμώνα είναι ακόμα καλύτερη από εκείνη του καλοκαιριού. Βέβαια πολλοί από εμάς όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία τόσο «παγώνει» παράλληλα και η διάθεση μας να γυμναστούμε έξω.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς επιστήμονες ο χειμώνας ενδείκνυται πολύ περισσότερο από το καλοκαίρι για άθληση στο ύπαιθρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να έχεις 6packs ακόμα και μετά τα 35 σου χρόνια!

 

Τον χειμώνα ο καθαρός αέρας γεμίζει τους πνεύμονες μας με οξυγόνο  με αποτέλεσμα να ωφελεί τον οργανισμό πολύ περισσότερο από την αποπνικτική και υγρή ατμόσφαιρα των γυμναστηρίων που επιπλέον συχνά μυρίζει δυσάρεστα από τον ιδρώτα των ασκουμένων.

 

 

Όταν ασκούμαστε έξω  ο οργανισμός μας «καίει» μέχρι και 12% περισσότερες θερμίδες λόγω της επιτάχυνσης του μεταβολικού ρυθμού την οποία προκαλεί το κρύο.

Οι απότομες μεταβολές της κλίσης ή της ποιότητας του εδάφους που συναντούμε στο ύπαιθρο έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των καύσεων και την καλύτερη εκγύμναση των μυών.

 

 

Σύμφωνα με τα πορίσματα αρκετών μελετών  η ιδανική θερμοκρασία του περιβάλλοντος για τη βελτίωση της απόδοσης κατά την άσκηση είναι μόλις 10ο C και όχι 20-22ο C η οποία είναι η μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε όλους τους κλειστούς χώρους κατά τους χειμερινούς μήνες συμπεριλαμβανομένων και των γυμναστηρίων.

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες η σύντομη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου αποδεικνύεται ευεργετική για τον οργανισμό μας αφού η UV ακτινοβολία είναι απαραίτητη για την παραγωγή της βιταμίνης D από την προβιταμίνη της.