fbpx

Να γιατί κάποιοι στέλνουν γυμνές φωτογραφίες στα social

Να γιατί κάποιοι στέλνουν γυμνές φωτογραφίες στα social

Στις ημέρες μας οι ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Ο MorganJohnStonbaugh, υποψήφιος διδάκτορας κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, αποφάσισε να διεξάγει μια μελέτη σε 1918 φοιτητές κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 και τους έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες τους να στέλνουν γυμνές φωτογραφίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες αλλαγές του… «μικρούλη» σου όσο μεγαλώνεις

 

Οι φοιτητές κλήθηκαν να περιγράψουν την τελευταία φορά που έστειλαν μια γυμνή ή ημι-γυμνή φωτογραφία τους ηλεκτρονικά σε άλλο πρόσωπο. Περίπου το 56% δήλωσαν ότι είχαν στείλει στο παρελθόν. Από εκείνους που ανέφεραν ότι έστειλαν μια φωτογραφία, το 73% ήταν γυναίκες.

Στη συνέχεια οι φοιτητές ρωτήθηκαν γιατί μοιράστηκαν αυτές τις φωτογραφίες. Οι επιστήμονες τους παρουσίασαν έναν κατάλογο 23 πιθανών λόγων και τους είπαν να απαντήσουν. Τα αποτέλεσμα έδειξαν πως οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες για να αισθάνονται δυνατές και ότι όλο αυτό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν, ότι αυτό γίνεται συνήθως, για να υπάρξει ανταπόκριση. Σου στέλνω τα δικά μου για να μου στείλεις τα δικά σου. Ωστόσο η μεγάλη διαφορά αντρών και γυναικών, είναι ο τρόπος με τον οποίο ερεθίζονται. Ένας άντρας θα δει γυναικείο στήθος και οπίσθια και σίγουρα δεν θα μείνει αδιάφορος. Δεν ισχύει το ίδιο και για τη γυναίκα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο κάποιος θα στείλει γυμνή φωτογραφία, είναι η ανασφάλεια. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα να μην αποζητά καν το σεξ, και το μόνο που θέλει είναι να ακούσει έναν καλό λόγο.

Τέλος οι επιστήμονες πιστεύουν πως η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, ειδικά τους γονείς των νεαρών ενηλίκων, να συζητήσουν με τα παιδιά τους για το ποιες είναι οι συνέπειες.