fbpx

Να γιατί οι μακροχρόνιες σχέσεις «πνίγουν» το σεξ!

Να γιατί οι μακροχρόνιες σχέσεις «πνίγουν» το σεξ!

Είτε είσαι παντρεμένος, είτε όχι, αν βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι η συχνότητα που κάνετε σεξ φθίνει με τον χρόνο!

Τι συμβαίνει; Γιατί ενώ έχουμε σταθερή και μακροχρόνια σχέση αρχίζουμε να απέχουμε από το σεξ;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αυτά που κάνεις άθελα σου και την πληγώνεις για να τα κόψεις

 

Έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 1, 099 συμμετέχοντες οι οποίοι βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις, τους κάλεσε να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική τους ζωή. Τα αποτελέσματα, εκτός από ενδιαφέροντα είναι και άκρως απογοητευτικά καθώς υπάρχουν πάνω από 10 λόγοι για τους οποίους τα σύγχρονα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ.

Η πρώτη φυσικά αιτία είναι η έλλειψη ενθουσιασμού και έλξης, αιτία που προτιμήθηκε από άντρες και γυναίκες εξίσου. Οι λόγοι γνωστοί αν και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι δραστικό: Παθητική στάση για τη ζωή, πλήξη, αλλαγή στην εμφάνιση, έλλειψη ενδιαφερόντων. Όλα θέλουν προσπάθεια θα μου πεις. Αλλά δυστυχώς χωρίς προσπάθεια δε συμβαίνει τίποτα καλό στη ζωή (τάδε έφη Φούντα).

 

Έλλειψη προσωπικού χρόνου και χώρου

Είναι αυτό που από ένα σημείο και μετά γίνεστε ένα, δεν έχετε ξεχωριστές παρέες, ενδιαφέροντα, ζωή και… υπόσταση. Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που γίνεστε απίθανα βαρετοί για τους φίλους σας-δεν θέλουν να σε βλέπουν κάθε φορά με τη γυναίκα σου βρε αγόρι μου-, ο ένας για τον άλλο, και τελικά για τους ίδιους σας τους εαυτούς. Λυπάμαι, αλλά η λαϊκή φράση: «Μην πιάσουμε και κορέους», δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη εφαρμογή στην πραγματικότητα.

 

Ατελείωτες ώρες στη δουλειά

Δουλεύεις για να έχεις χρήματα και άρα μία ποιότητα ζωής, και τελικά καταλήγεις μόνο να δουλεύεις, να πληρώνεις λογαριασμούς και τελικά να μην έχεις χρόνο και κουράγιο να χαρείς αυτά που βγάζεις. Ναι, όταν γυρίζεις κατάκοπος από το γραφείο στις 8, ξέρω ότι δεν έχεις όρεξη για σεξ, γιατί με το ζόρι αναπνέεις και υπάρχεις. Μήπως όμως έχεις δώσει μεγάλη σημασία στη δουλειά σου και τη δήθεν καριέρα που πιστεύεις ότι θα κάνεις; Τροφή για σκέψη.

 

Κακό σεξ

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό απαντήθηκε από μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε σχέση με αυτό των αντρών και η εξήγηση δεν είναι καθόλου περίπλοκη: Αν ο άντρας δεν είναι ικανοποιημένος με το σεξ, θα το βρει αλλού. Η γυναίκα όμως όχι. Και εδώ επέρχεται ο χωρισμός.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η απιστία. Διότι όταν ο ένας από τους δύο είναι άπιστος ή και οι δύο γιατί όχι, πού να βρει το κουράγιο να ανταποκριθεί σε δύο παρτενέρ ταυτόχρονα; Είπαμε, οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ακολουθούν διάφορα προβλήματα όπως ο αλκοολισμός και ο τζόγος που αποδεδειγμένα δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και τελικά αποξένωση, ενώ ιδιαίτερη θέση στη λίστα κατέχει και η απόκτηση παιδιών. Αφενός τα πρώτα χρόνια απαιτείται μεγάλη προσπάθεια ιδίως από την πλευρά της μητέρας, και αφετέρου όλο και περισσότερα ζευγάρια κοιμίζουν τα παιδιά τους στο… κρεβάτι τους.

Οι κακές σχέσεις με το περιβάλλον του συντρόφου –γονείς, αδέρφια, φίλους- δημιουργεί καθημερινές προστριβές και ομηρικούς καυγάδες οι οποίοι συνήθως δεν καταλήγουν σε σεξ.