fbpx

Να γιατί οι προπόνηση με αλτήρες θα σε βοηθήσει να κάψεις πιο εύκολα λίπος

Να γιατί οι προπόνηση με αλτήρες θα σε βοηθήσει να κάψεις πιο εύκολα λίπος

Η εκγύμναση με αλτήρες έχει πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι το πιο εύκολο κάψιμο του λίπους.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί και έχουν γενικά με την ελευθερία της κίνησης και την ενεργοποίηση πολλών μυϊκών ομάδων του σώματος μαζί με εκείνη που γυμνάζεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα γυμνάσεις τους δελτοειδείς και θα αποκτήσεις εντυπωσιακούς ώμους!

 

Με τους αλτήρες λοιπόν και φυσικά με το ανάλογο πρόγραμμα μπορείς να πετύχεις καλύτερο κάψιμο του λίπους.

Η εκγύμναση των θωρακικών  με αλτήρες σε σύγκριση με εκείνη της μπάρας στις πιέσεις της μπάρας ή στη μηχανή έδειξε ότι η Η δραστηριότητα των δικεφάλων ήταν σημαντικά υψηλότερη με τους αλτήρες. Γιατί Οι αλτήρες απαιτούν μεγαλύτερη σταθεροποίηση. Η μεγαλύτερη σταθεροποίηση αποτελεί προϋπόθεση με τους αλτήρες οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν περισσότερες μυϊκές ίνες.

Ακόμα οι αλτήρες αναγκάζουν τα άκρα να λειτουργούν μονομερώς. Αν η μία πλευρά είναι σημαντικά ασθενέστερη από την άλλη δεν πρόκειται να μην το καταλάβετε. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι αλτήρες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τις ανισορροπίες.

Με τους αλτήρες μπορείς να πετύχεις εύκολα ακραίες τεχνικές έντασης όπως οι επαναλήψεις τα μηχανικά και τα παραδοσιακά dropsets είναι πιο εύκολο να εκτελεσθούν με αλτήρες από τον ασκούμενο. Οι αποτελεσματικές τεχνικές υψηλής έντασης συνήθως αποφεύγονται με τη χρήση μπάρας όχι όμως με αλτήρες.

Με τους αλτήρες δουλεύουν οι μύες σε μεγαλύτερο εύρος και γι αυτό αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να υπερφορτώσεις τους μύες σου για σκοπούς δύναμης ή μυϊκής ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το εύρος της κίνησης.

Με τους αλτήρες έχεις ελευθερία κίνησης σε σχέση με τον πάγκο ή κάποιο μηχάνημα όπου οι ώμοι είναι σε σταθερή θέση και κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο εύρος κίνησης. Αντιθέτως οι πιέσεις με αλτήρες επιτρέπουν σε κάποιον να αλλάξει κάπως το μοτίβο κίνησης αφήνοντας τους ώμους να κυκλοφορούν ελεύθερα.