fbpx

Να γιατί πρέπει να πίνεις ελληνικό καφέ με γεμάτο στομάχι

Να γιατί πρέπει να πίνεις ελληνικό καφέ με γεμάτο στομάχι

Αν έχεις δει τη γιαγιά σου να πίνει ελληνικό καφέ, τότε θα παρατήρησες ότι πάντα υπήρχαν κουλουράκια που τον συνόδευαν και πάντα η γιαγιά σου έτρωγε τουλάχιστον το ένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 10 «δεν» αν θες να ξυπνάς άνετος κάθε πρωί

 

Κάποιοι βέβαια προτιμούν τον ελληνικό καφέ να τον πίνουν πρώτο το πρωί με άδειο στομάχι και αυτό είναι που κάνουν λάθος. Ο ελληνικός καφές είναι σχετικά βαρύς καφές και γι αυτό οι γιαγιάδες μας το συνόδευαν με κουλουράκι.

 

 

Πιες ελληνικό καφέ μετά το  πρωινό σου, με γεμάτο στομάχι. Πιες ελληνικό  καφέ μετά το γεύμα.

Δες το γιατί:

Πολλοί συνηθίζουν μετά από ένα γεύμα, συνήθως βαρύ, να πίνουν έναν εσπρέσο. Αυτό δεν είναι πανάκεια, καθώς κάλλιστα και με ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώνεψη.

Ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε το μεταβολισμό μας και να χωνέψουμε λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, καθώς εκεί χρειάζεται ένας καφές όπως ο ελληνικός, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα.

 

 

Παράλληλα, λόγω της καφεΐνης που περιέχει θα μας βοηθήσει να χωνέψουμε καλύτερα, καθώς η καφεΐνη προάγει μηχανισμούς πέψης της τροφής και αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και την ταχύτητα διέλευσης της τροφής από το γαστρεντερικό μας σωλήνα.

Και μετά το γεύμα σας λοιπόν κινηθείτε παραδοσιακά, πίνοντας ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, χωρίς γάλα και με όχι πολλή ζάχαρη.